Teknoloji

iRobot’un işletim sistemi iRobot OS ile robot süpürgeler daha da akıllanacak

irobot os

Türkiye pazarında da ürünleri satılan iRobot, Genius Home Intelligence platformunun evrim geçirmiş hâli olarak nitelendirilen iRobot OS işletim sisteminin duyurusunu yaptı.

iRobot’a göre yeni işletim sistemi, tüketici ev ortamları ve gelişmiş bir bilgisayarlı görüş platformu hakkında benzersiz bir anlama yetisi kazanmak amacıyla satılmış olan 20 milyondan fazla cihazdan yararlanıyor. iRobot’un başkanı ve CEO’su Colin Angle, “iRobot, bağlı robotlar ve akıllı ev cihazları ekosistemini genişletirken, yüksek performanslı, güzel tasarlanmış donanımlarda sunulan üstün yazılım zekasına stratejik bir vurgu yapıyoruz” dedi. “iRobot OS, ev ortamını anlayan, müşteri tercihlerine saygı duyan ve işi yapmak için akıllı ev ekosistemiyle sezgisel olarak bağlantı kuran ürünler sağlayarak her şeyi hayata geçiriyor.”

Yeni işletim sistemi, iRobot’un cihazlarını daha da geliştiriyor. Evcil hayvan sahiplerine ve meşgul ailelere fayda sağlayan yeni özellikler sunarken, zaman içinde evlerini daha akıllı ve etkili bir şekilde temizlemelerini sağlıyor. Örneğin şirketin iRobot OS destekli J7 ve J7+ gibi akıllı süpürgeleri,  bir evcil hayvanın su kabının etrafını temizlemeyecek şekilde ayarlanabiliyor; ayakkabı, çorap, kablo, kulaklık, giysi, havlu ve katı evcil hayvan atıklarından kaçınabiliyor.

irobot os

Şirketin konuyla ilgili blog yazısında, “Şu anda 80’den fazla ortak nesneyi tanıyabilen bir bilgisayarlı görüş platformuyla iRobot OS, Roomba j7 Serisinin gelecekte daha fazla nesneyi tanımlamasını ve bunlardan kaçınmasını sağlayarak müşterilerin temizlik başlamadan önce temizlik konusunda endişelenmesine izin vermeye devam edecek.” ifadesi yer alıyor.

Ayrıca şirkete göre iRobot OS, 600 civarında Alexa ve Google Asistan komutunun yanı sıra Siri Kestirmeleri Entegrasyonu ve “oturma odasındaki kanepenin etrafını temizle” gibi belirli temizleme komutlarıyla diğer tüm robot temizleyicilerden daha fazla sesli komut anlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER