Teknoloji

iRobot robot süpürgelerine Siri desteği gibi yeni özellikler

irobot siri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Roomba robot süpürgeleri bir süredir Google Asistan ve Amazon Alexa sesli komutlarıyla çalışıyor. Şimdi Apple’ın Siri’si bunların arasına katılıyor. iRobot cuma günü, robot süpürgeler ve paspaslar serisi için dahili Siri Kestirmeler entegrasyonunu duyurdu. Böylelikle Roborock gibi, Apple’ın sesli asistanıyla çalışan bir avuç akıllı robot süpürge üreticilerinden biri oldu.

Güncelleme, iRobot’un iRobot Genius Home Intelligence yazılımının 4.0 sürümünün bir parçası. Bu, CEO Colin Angle tarafından 2020’deki lansmanında lobotomi ve tüm robotlarımızdaki zeka sistemlerinin değiştirilmesi olarak tanımlanmıştı.

Genius 4.0’ın çıkışı, şirketin ağ bağlantılı Roomba robot süpürgeleri ve Braava Jet robot paspasları için bir dizi yeni özellik içeriyor. Siri desteğine ve kendi kendini boşaltabilen ve düşük fiyata sahip olan i3’e akıllı haritalama eklemeye ek olarak, yazılım güncellemesi odaya özel temizlik tercihleri, Rahatsız Etmeyin özelliği ve Çocuk ve Evcil Hayvan Kilidi seçeneği getirecek.

Siri sesli komutları başlangıçta başlatma, durdurma, duraklatma, devam ettirme ve istasyona gönderme ile sınırlı olacaktır. Bu, diğer sesli asistanlarda bulunan odaya özel temizlik komutları olmadığı anlamına geliyor. Bunlar, iRobot uygulamasından ayarlanabilen yerel bir entegrasyondur, böylece Apple’ın Kestirmeler uygulamasını kullanmadan sesli komutları ayarlayabilirsiniz.

Roomba’nın yazılımını Roborock gibi rakiplere karşı hızlandıracak bir diğer özellik ise odaya özel temizlik tercihleri oluyor. Herhangi bir akıllı haritalama özellikli robotuyla (s9, j7 ve i3 robot süpürgeler ve Braava Jet m6 paspas dahil), kullanıcılar artık her odayı veya bölgeyi tam olarak nasıl temizleyeceğini belirleyebilir. Örneğin, robot süpürgeyi koridorda iki, misafir yatak odasında ise sadece bir geçiş yapacak şekilde ayarlayabileceksiniz. Ve s9 gibi farklı emiş seviyelerine sahip modeller için, oda bazında kullanım yoğunluğu seçebilirsiniz.

Braava Jet m6 paspas robotu için, üç seviye sıvı dağıtma ve üç paspaslama örtüşme seviyesi seçeneği olacaktır. Bu, paspas robotunun daha önce temizlendiği yere ne kadar yaklaşacağını belirler; daha gevşek bir paspas modeli daha hafif, daha hızlı bir temizlik sağlar ve daha fazla örtüşen daha sıkı bir model, daha derin bir temizlik sağlar, ancak bu işlem daha uzun sürer.

Odaya özel temizlik tercihleri görev başına ayarlanabilir ve bir sonraki iş için kaydedilebilir. Kullanıcılar ayrıca, planlanmış işler ve favori rutinler için tercihleri ayrı ayrı özelleştirebilecekler.

iRobot’un belirli nesneleri akıllıca tanımlayabilen ve dağının evlerde yerde duran nesneler tarafından durdurulmasını önlemek için, engellerden kaçınabilen ilk robot süpürgesi Roomba j7, artık daha fazla şeyi tanımlayabilir. Genius 4.0; botun makine öğrenme yetenekleri listesinde bulunan ayakkabı, çorap, kordon, kulaklık ve kaka gibi mevcut nesnelerin arasına giysi ve havluyu ekliyor.

Roomba robot süpürgelere Çocuk ve Evcil Hayvan Kilidi özelliği ile Rahatsız Etme özelliği de ekleniyor. Böylece siz veya ailenizin uyuyan diğer üyeleri, işini gece 2’de bitirmeye karar veren bir robot tarafından uyandırılmayacaksınız.

Roomba i3 için akıllı haritalama özelliğinin şu anda ABD’de kullanıma sunulması ve yılın üçüncü çeyreğinin sonunda dünya çapında dağıtılması bekleniyor. Yazılım güncellemeleri önümüzdeki birkaç ay içinde kademeli olarak gerçekleştirilecek. Diğer güncellemelerin, şu anda her yerde kullanılabilen Rahatsız Etme hariç, Haziran 2022’nin sonunda küresel olarak dağıtıma çıkması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER