Teknoloji

iPhone SE 2 üretimi hakkında yeni iddia

iphone se 2 9

Apple‘ın iPhone 11 modelleriyle güçlü bir satış grafiği yakaladığını şirketin en son finans raporu gözler önüne sermişti. Ancak pek çok kişi şirketten hâlâ iPhone SE 2 olarak anılan ve ana ekran tuşu da bulunan daha küçük ekranlı bir iPhone bekliyor.

iPhone SE’nin takipçisi olacak bu telefon, bazı kaynaklarda iPhone 9 olarak da anılıyor. Akıllı telefonun tasarım bakımından iPhone 6, 7 ve 8 modellerinin çizgisini korumasına da artık kesin gözüyle bakılıyor.

MyDrivers sitesinde yer alan bir habere göre; Apple, iPhone SE’nin takipçisi için deneme üretimine başlamış durumda. Haberde telefonun iPhone 9 adıyla mart ayının ortalarında satışa sunulacağı da belirtiliyor. Kaynaklar telefon için verilecek toplam sipariş hacminin 30 milyonu geçebileceğini iddia ediyor.

Apple’ın telefonun geniş ölçekli üretimine ise şubat ayının ortalarında başlayacağı belirtiliyor. Bu iddia, geçtiğimiz günlerde de gündeme gelmişti. iPhone SE 2’nin (veya iPhone 9’un) hedef kitlesinde gelişmekte olan pazarların bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Akıllı telefonun Çin’deki fiyat etiketinde 3000 yuan (2587 TL) yazacağı da iddialar arasında bulunuyor.

iPhone SE 2 Coronavirus yüzünden gecikir mi?

Cihazın üretiminde Coronavirus nedeniyle sıkıntılar yaşanabileceği iddiası da hafta içinde dile getirilmişti. Ancak test üretiminin başlaması, bu ihtimali biraz aşağıya çekiyor.

Apple’ın yeni iPhone’unun ne gibi teknik özelliklere sahip olacağı da hâlâ belirsizliğini koruyor. Şirketin akıllı telefonda iPhone 11’de kullandığı A13 Bionic işlemciye yer verebileceği belirtiliyor. Cihazın 4.7 inç ekran taşımasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER