Teknoloji

iPhone SE 2 için üretim çarkları çok yakında dönecek

iphone se 2

Apple’ın daha uygun fiyatlı bir iPhone hazırlığı içinde olduğuna dair haberler çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Pek çok kaynakta iPhone SE 2 olarak anılan bu telefonun üretim sürecinin şubat ayı itibarıyla başlayacağı iddia ediliyor. Cihazın gözler önüne çıkışı içinse mart ayı işaret ediliyor.

Uygun fiyatlı iPhone iddiasını ilk olarak gündeme getirenlerden biri Apple ürünleriyle ilgili isabetli tahmin ve analizleriyle tanınan Ming-Chi Kuo olmuştu. Ünlü analist, bu iPhone’un görsel açıdan iPhone 8’e benzeyeceğini ve 4.7 inç ekran taşıyacağını iddia etmişti. Apple’ın iPhone 11 ailesinde kullandığı A13 işlemciyi bu telefonda kullanması da beklentiler arasında yer alıyor.

Bloomberg’de daha önce yayınlanan başka bir haberde, Apple’ın tedarikçilerinden A serisi işlemcilerinin üretimini artırmalarını istediği belirtilmişti. Söz konusu talebin iPhone 11’e olan ilginin fazlalığı nedeniyle geldiği iddia edilmişti. Ancak bu isteğin uygun fiyatlı iPhone’un üretiminin başlayacak olmasıyla bağlantılı olduğu da söylenebilir.

Touch ID iPhone SE 2 ile geri dönecek

Uygun fiyatlı iPhone’da Apple’ın ana ekran tuşunu geri getirmesi ve bu tuşa Touch ID çözümünü yerleştirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Şirketin bu modelde Face ID çözümüne yer vermeyeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Apple’ın uygun fiyatlı iPhone’u hangi isimle piyasaya süreceği hâlihazırda belirsizliğini koruyor. Ancak bu telefonun, ismi ne olursa olsun, Android’in daha yaygın olduğu gelişmekte olan pazarlarda Apple’a bir hareketlenme sağlayacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER