Teknoloji

AirTag odaklı izleme önlemleri iOS 15.4 beta 4 sürümünde yer aldı

apple airtag ios 15.4 beta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iOS 15.4’ün en yeni beta sürümü, 9to5Mac’in haberine göre, Apple’ın AirTag‘lerinin insanları takip etmek için kullanılmasını önlemek amacıyla tasarlanmış yeni özellikleri içeriyor. En önemlisi, bu aygıtların kurulumu sırasında AirTag’leri, izinleri olmadan birini izlemek için kullanmanın bir suç olabileceği ve kolluk kuvvetlerinin bilinmeyen bir AirTag’in sahibi hakkında bilgi talep edebileceği konusunda uyaran yeni bir gizlilik bildirimi var. Bildirimde “AirTag, Apple Kimliğinize Bağlı” ifadesi bulunuyor.

Apple, bu ayın başlarında AirTag’leri için bir dizi yeni güvenlik özelliğinin duyurusunu yapmıştı. Daha önce çıkan bir dizi haber, bu takip özelliklerinin rızaları olmadan kişileri izlemek için kullanıldığını öne sürüyordu. Apple, açıklaması sırasında yeni güvenlik özellikleri için kesin bir çıkış tarihi vermemişti ve yalnızca “bu yıl içinde” geleceğini belirtmişti.

Yeni gizlilik bildiriminin yanı sıra 9to5Mac, iOS 15.4’ün artık sizinle birlikte hareket eden kimliği belirsiz bir AirPods çiftini de haber verebileceğini belirtiyor. MacRumors’un bildirdiğine göre, AirPods önceden daha genel bir “Bilinmeyen Aksesuar Uyarısı” bildirimi oluşturuyordu. Bu durum da bazı kullanıcılar için kafa karışıklığına neden oluyordu. Yakınınızda bir takip aygıtı algılandığında güvenlik uyarılarını önceden devre dışı bırakma seçeneği de kaldırıldı ve Bul uygulamasına yeni izleme bildirimi ayarları eklendi.

Apple tarafından bu ayın başlarında duyurulan diğer izleme karşıtı AirTag özellikleri arasında, sahipliği bilinmeyen bir AirTag algılandığında kullanıcıları daha erken uyarmak ve kendilerine ait olmayan bir AirTag bulmak için daha yeni iPhone’larda hassas ultra geniş bant izlemeyi kullanmalarına izin vermek de yer alıyor. Önceden bunlar yalnızca bir AirTag’ın sahibine sunulmuştu. Apple, iPhone’da gösterilen izleme bildirimlerinin, daha belirgin hâle gelmesi için AirTag tarafından yapılan uyarı sesiyle de senkronize edileceğini söyledi.

AirTag ile ilgili izleme önleme özelliklerinin yanı sıra, iOS 15.4 beta 4; Axios’un belirttiği gibi, sesli asistanın mevcut seçeneklerinden daha az cinsiyete dayalı yeni bir Amerikan Siri sesi de içeriyor. Bu, yüz maskesi takarken Face ID kullanımı ve Apple’ın merakla beklenen Evrensel Denetim özelliği dahil olmak üzere diğer yeni iOS 15.4 özelliklerine katılıyor. iOS 15.4 için kesin bir çıkış tarihi henüz açıklanmadı, ancak önümüzdeki ay genel dağıtıma sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER