Manşetler

iOS 10 güncellemesi ile ilgili hata giderildi, güncellemeye devam edebilirsiniz

ios 10 inceleme

ios 10 güncellemesiApple daha yeni iOS 10 güncellemesi yayınladı, ancak daha ilk dakikalardan itibaren bu yeni sürümün yüklenmesi sırasında yaşanan sorunlar sosyal medya üzerinden dile getirilmeye başlandı. Birçok iPhone ve iPad kullanıcısı yükleme sırasında sorun yaşadı.

Bazı kullanıcılar güncelleme sürecinin iOS cihazlarını PC veya Mac’e bağlayıp işletim sistemini sıfırdan geri yükleme yapmaları yönünde karşılarına gelen bir hata mesajıyla kesildiğini dile getirdi. Apple’ın destek sayfası üzerinden bunun nasıl yappıldığını görebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 10 İncelemesi

Apple’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, yazılım güncelleme süreciyle ilgili küçük bir sorunun yaşandığı, bunun da az sayıda kullanıcıyı güncelleme sürecinin ilk saatlerinde etkilediği kaydediliyor. Sorunu hızlıca çözdüğünü belirten Apple, sorun yaşayan kullanıcılarından da özür diliyor.

Şirket kullanıcıların iOS 10 güncellemesine güvenli şekilde devam edebileceklerini söylüyor. Ne olursa olsun, başlangıçta karşılaşılan hata Apple’ın sunduğu yazılım güncellemesini evindeki bilgisayarından uzaktayken yüklemiş olanlar için büyük bir baş ağrısına yol açmış, cihazlarını devre dışı bırakmış oldu.

Bu tarz güncelleme sorunlarıyla ilk kez karşılaşılmıyor. Birkaç ay önce iOS 9.3.2 güncellemesi yayınlandığında, 9.7 inç iPad Pro’nun kilitlenmesine neden olmuştu. Bu nedenle Apple güncellemeyi geçici olarak geri çekmek zorunda kalmıştı.

Apple şu an için sorunun kalmadığını ve iOS 10 güncellemesi işlemine devam edilebileceğini söylüyor. Her ne olursa olsun, iOS 10 güncelleme işlemini başlatmadan önce iOS cihazınızı yedeklemeyi unutmayın.

İLGİLİ HABERLER