Manşetler

PS4 4.00 güncellemesi yayınlandı, hangi yeniliklerle geliyor?

ps4 4.00 güncellemesi

ps4 4.00 güncellemesiSony’nin en büyük PlayStation 4 yazılım güncellemesi yayınlandı. Bu güncelleme konsolun kullanıcı arayüzünü yeniliyor, klasörleri ekliyor, menü ekranlarında bazı oynamalar yapıyor ve HDR çıkış desteğini aktif hâle getiriyor.

Shingen kod adıyla anılan PS4 4.00 versiyon güncellemesi Sony’nin iki yeni PS4’ü için de yolu hazırlıyor. Bu hafta çıkacak olan daha ince kasalı model ve 10 Kasımda satışa çıkacağı belirtilen, 4K çözünürlükte oyunları oynama fırsatı sunacak daha güçlü PS4 Pro bu yeni yazılımla yüklü olarak gelecek.

PS4 4.00 güncellemesi HDR desteğini getiriyor

4.00 güncellemesiyle birlikte gelecek belki en önemli yenilik HDR (Yüksek Dinamik Aralığı) yetenekleri olacak. PS4 Pro oyunların 4K çözünürlükte oynanmasını sağlayacak, ancak Shingen gncellemesi tüm PS4 konsollarının oyunları HDR modu aktif şekilde oynamasına olanak sağlayacak. Tabii ki, bağlı olan TV’lerin de bu desteği barındırıyor olması gerekecek.

Ayrıca güncellemeyle birlikte 1080p oyun akışına izin veriliyor. 1080p desteği Twitch veya YouTube yayınlarıyla uzaktan oyun desteği için etkin olacak. Eğer PS4 Pro’ya geçiş yapmak veya ince PS4 modelini seçerek boyut küçültmek istiyorsanız, bugünkü güncellemeyle birlikte PS4’te kablolu yerel ağ bağlantı desteği için de hazırlığın yapıldığını belirtelim. Böylelikle eski konsoldan yeni konsola gerekli veriler kolaylıkla aktarılabilecek.

HDR uyumlu bir TV’ye sahipseniz, konsolun yenilenmiş kullanıcı arayüzünü ilk bakışta fark edeceksiniz. Sony’nin eski PS4 kullanıcı arayüzünde gezinti, Microsoft’un ilk Xbox One konsolundaki arayüzden daha kolay yapılıyor. Ancak çoğu kullanıcı konsollarının hızlı şekilde kalabalıklaştığı, bunun da aradıklarını bulmak için kendilerini menüler içinde dolaşmak zorunda bıraktığı şeklinde şikayetlerde bulunuyordu. Shingen güncellemesi klasörleri getiriyor. Böylelikle kullanıcılar oyunları, dosyaları ve videoları için uzun zamandır bekledikleri organizasyon seçeneklerine de kavuşmuş olacaklar. Bu da kullanıcı arayüzünün biraz daha işletim sistemi havasında olmasını sağlayacaktır.

Ayrıca PS4 4.00 güncellemesi hızlı menü ve paylaşım ekranlarında da düzenlemeler getiriyor. Bunların boyutları daraltılmış; böylelikle oyun, video veya uygulamaların üstünü tamamen kapatmıyor, sadece ekranın belirli bir bölümünü işgal ediyor. Ayrıca oyun içerik bilgi ekranları da düzenlenmiş. Başarılar, oyuncular tarafından çekilmiş fotoğraf ve videolardan öne çıkanlar gibi bölümler yer alıyor. Bu arada Spotify’dan parçaları uygulamayı açmadan çalma yeteneği de geliyor.

PS4 4.00 güncellemesi konsolu gelecek sefer ilk kez açtığınızda indirilebilir durumda olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER