Teknoloji

Internet Explorer Windows 11 içinde olmayacak

windows 11 internet explorer

Windows 10 işletim sistemini kullandığınız bir dönemde aynı anda Internet Explorer’a, Microsoft Edge’in eski sürümüne ve yeni Chromium destekli Edge’i sisteminizde bir arada tutmuş olabilirsiniz. Bu internet tarayıcısı üçlüsü, Microsoft’un son on yılda web ile yaşadığı mücadelenin mükemmel bir örneğiydi. Ancak şimdi Internet Explorer, 2022 yılından itibaren tamamen emekliye ayrılıyor, bu nedenle Windows 11 içinde de yer almayacak.

Microsoft perşembe günü, Windows 11’de Internet Explorer’ın devre dışı bırakılacağını açıkladı. Bu, Intenet Explorer’a verilen desteğin sonlandırılmasına yönelik bir adım değil, Microsoft bu internet tarayıcısının Windows 11’den tamamen kaldırılacağını kaydetti. Konuyla ilgili olarak The Verge sitesine bilgi veren bir Microsoft temsilcisi, “Internet Explorer 11 masaüstü uygulaması Windows 11’de kullanılamayacak. Microsoft Edge, Windows 11 için varsayılan tarayıcıdır.” açıklamasını yaptı. “MSHTML motoru, Microsoft Edge’de IE moduna güç sağlamak için Windows 11 işletim sisteminin bir parçası olarak bulunmaktadır.”

windows 11 internet explorer

Internet Explorer Windows 10 için hizmet kanalında yer almaya devam edecek

Zaten Internet Explorer’ın Windows 11’de yer almasını kimse beklemiyordu. Ancak Microsoft, Windows 10’un Long-Term Servicing Kanalının (LTSC – Uzun Vadeli Hizmet Kanalı) 15 Haziran 2022’de tüketiciler tarafından kaldırılması planlanmasına rağmen, önümüzdeki yıl boyunca Internet Explorer’ı içereceği konusunda açıklama yapmıştı. Windows 11 içinde ise bu internet tarayıcısı hiçbir şekilde olmayacak ve iexplore gibi kısayollar kullanırsanız, bunun yerine artık Microsoft Edge’e yönlendirileceksiniz.

Microsoft Internet Explorer’ı, 20 yılı aşan ömrü boyunca ilk kez yeni bir Windows sürümünde sunmayacak. Bu internet tarayıcısını ilk kez, 1997 yılında çıkan Windows 95 OEM Hizmet Sürümü 2.5 sürümünde görmüştük. O zaman Microsoft’un Internet Explorer’ı Windows Gezgini’ne ve Windows’un diğer önemli bölümlerine kapsamlı biçimde entegre etmişti. Bu durum, Internet Explorer’ın Ekim 1997’deki çıkışından bir yıl sonra ABD yönetimi ve Microsoft arasında tekel davasının başlamasına neden olmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER