Teknoloji

Intel: Medfield işlemcilerle ARM’i aktif güç tüketiminde de yeneceğiz

Intel, düşük güç tüketen işlemci pazarındaki iddiasını cesur sözlerle ortaya koydu. Şirketlerin ARM’in eksenine yavaş yavaş girdiği bir ortamda artık Intel’in oyuna dahil olma zamanı geldi gibi görünüyor.

Intel’in baş teknoloji yöneticilerinden Justin Rattner Reuters’e yaptığı açıklamada Moorestown işlemcilerinin bekleme modundaki güç tüketiminde ARM’in eşdeğerlerini yakaladığını, gelecek nesil Medfield işlemcilerle birlikte aktif çalışma esnasındaki güç tüketiminde de onlarla eşit hâle geleceklerini belirtti. Intel bunun sonrasında ARM’i geride bırakmayı hatta aradaki farkı açmayı hedefliyor.

Rattner bir kere ARM’in seviyesine geldikten sonra onları geçeceklerini düşünüyor, bunun nedeni ise şirketinin sahip olduğu temel teknoloji avantajı. Bu da ARM’de olmayan birşey. Yine de, insan bu teknoloji avantajının ne olduğunu daha açık bir şekilde bilmek istiyor. Belki de Rattner teknoloji avantajıyla banka kasasındaki nakit parayı ima ediyor olabilir. Şimdi geriye kalan Moorestwon ve Medfield’in mevcut nesil ARM yongasetleriyle nasıl rekabet edeceğini görmek değil, ARM’in gelecekte çıkaracağı işlemcilerle nasıl baş edeceğini görmek. Çünkü ARM de boş oturuyor ve güç /verimlilik dengesini önemsemiyor gibi görünmüyor.

İlgili – TechReport

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER