Teknoloji

Intel Compute Card, kredi kartı boyutundaki PC ağustosta çıkıyor

intel compute cardIntel bu yılın başında düzenlenen CES’te tanıttığı, kredi kartı boyutlarında olan, ancak temelde bütün bir PC gibi çalışan Intel Compute Card’ı piyasaya sürmeye hazırlandığını açıkladı. Tayvan’da düzenlenen Computex’te konuyla ilgili bilgi veren şirket, kartı piyasaya sürecek iş ortakları listesini ve bu ürünlerde neler göreceğimize dair bazı ipuçlarını paylaştı.

Söz konusu cihazlar farklı çeşitlerde olacak. Örneğin Sharp dijital işaret sisteminde kullanırken, Seneca ve Foxconn mini PC’ler yapmakta kullanıyor. LG ise bu kredi kartı boyutlarındaki sistemi monitörlerine yerleştirerek onları hepsi bir arada monitör bilgisayarlara dönüştürüyor. Ayrıca bu kartı tabletlerde ve interaktif beyaz tahtalarda da görebiliriz. Intel, Compute Card’ın sevkiyatlarının ağustos ayında başlayacağı bilgisini de paylaştı.

İlginçtir ki, Intel’in en fazla bilinen iş ortakları; aralarında Lenovo, HP ve Dell’in de bulunduğu şirketler kendi Compute Card ürünlerini sergilemeye hazır görünmüyor. Intel, bu şirketlerin de bir şeyler çıkaracağını söylüyor, ancak şu an için bu cihazların ne olacağı konusunda herhangi bir fikrimiz bulunmuyor.

Aşağıdaki tabloya göre, Intel Compute Card’ın dört farklı çeşidi bulunacak:

Ayrıca şirket tasarım araçlarını da çıkarıyor, bunların içinde geliştiricilere özel çeşitli kılavuzlar ve referans tasarımlar bulunuyor. Compute Card sayesinde gelecekte farklı nesnelere de bilgisayar işlevlerinin kazandırıldığını görebiliriz. Gerçekten de bu sistem büyük bir potansiyel barındırıyor.

İLGİLİ HABERLER