Teknoloji

Instagram yapay zekâ furyasına sohbet botuyla katılacak

instagram dm düzenleme

Yapay zekâlı sohbet botlarını artık pek çok yerde görmek mümkün. Yakında bu yerler arasına Instagram da katılabilir. Uygulamalar üzerinde “ters mühendislik” çalışmaları yapan Alessandro Paluzzi’nin paylaşımına göre, yapay zekâ furyasında Meta’nın sahibi olduğu sosyal ağ da yerini alacak.

Paluzzi’nin paylaştığı ekran görüntülerine bakıldığında sohbet botunun soruları yanıtlayabileceği ve tavsiye verebileceği görülüyor. Kullanıcıların yapay zekâ için 30 farklı kişilik arasından seçim yapabileceği de ekran görüntülerinin gösterdikleri arasında yer alıyor.

Sohbet botunun mesaj yazmakta zorlananlara yardım edebileceği belirtiliyor. Buna ek olarak, iki kişilik sohbetlere de botun dahil edilebileceği görülüyor. Bunun için başına “@” işareti koyarak sohbet botunun adını yazmanın yeterli olacağı ifade ediliyor.

Instagram’ın yapay zekâ sohbet botu ne zaman kullanıma sunulacak?

Instagram’ın bu özelliği ne zaman kullanıma sunacağı konusunda henüz net bir şey söylemek mümkün değil. Ancak ateş olmayan yerden duman çıkmayacağını da unutmamak gerekiyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg geçtiğimiz şubat ayında şirket bünyesindeki bir ekibin Facebook, WhatsApp ve Instagram için “yapay zekâ kişilikleri” üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Bu noktada Paluzzi’nin geçmiş paylaşımlarının doğruluğunun yüksek olduğunu hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER