Teknoloji

Instagram kullanıcı sayısı 2 milyar rakamının üstüne çıktı

instagram koleksiyon

Instagram’ın aylık 2 milyar aktif kullanıcıya ulaştığı bildirildi. Bu haber CNBC tarafından, şirket içinde çeşitli çalışanlara dayandırılarak verildi.

Meta’nın sahibi olduğu şirket, son birkaç ayı çocuklara ve gençlere potansiyel olarak zarar vermekle ilgili inceleme altında geçiriyor. Söz konusu rakamı resmi olarak açıklamadı ve muhtemelen de açıklamayacaktır.

Instagram, kullanıcı sayısı hakkında en son 2018 yılında resmi bir açıklama yapmış, platformun 1 milyar kullanıcıya sahip olduğunu kaydetmişti. Eğer paylaşılan haber doğruysa, Instagram’ın 2 milyara ulaşması üç yıl sürmüş oldu. CNBC’ye bilgi veren çalışanlar, sayıyı şirket içi görüşmeler sırasında öğrendiklerini söylüyorlar. Bir Instagram çalışanın CNBC’ye, Facebook’un adını Meta olarak değiştirme kararından yaklaşık bir hafta önce bu eşiğin geçildiğini söylediği bildirildi.

Instagram, eylül ayında 1 milyar kullanıcıyı geçen ve hızlı biçimde büyüyen kısa video uygulaması TikTok’un önünde kalmaya çalışıyor. Instagram hâlâ platformu geride bırakıyor olsa da, bunun ne kadar süreceği şimdilik belli değil gibi görünüyor. Instagram, art arda TikTok’ta bulunanlara benzer özellikler sunuyor. Bu hafta içinde gelen Reels videoları için görüntülü cevaplar bunun sadece son bir örneği oluyor.

Bununla birlikte, sosyal ağın kendi dahili araştırmasına göre, platform genç kızlarda vücut görünümü sorunlarını alevlendirebileceğini ve gençlerin uyuşturucu bulmasını kolaylaştırmakla suçlandığından, Instagram şu anda kullanıcı sayısıyla övünecek durumda değil gibi görünüyor. Bu sorunları gidermek amacıyla platform, belirli bir süre boyunca kullanıcılardan uygulamayı kapatmalarını isteyen bir ara verme özelliği yayınladı ve ayrıca yeni ebeveyn kontrolleri sunulacağını duyurdu.

İLGİLİ HABERLER