Teknoloji

Instagram Reels videoları için görsel yanıtlar ile bir başka TikTok özelliği sunuluyor

instagram reels görsel yanıtlar

Instagram Reels için kullanıcılara hiç yabancı gelmeyecek bir özellik daha ekledi. Bu; bir videoya kullanıcı yorumu ekleme imkanı olarak nitelendirilebilir. Şimdi, bir kullanıcı yayınladığınız bir Reels videosuna yorum yaparsa, “yanıtla” düğmesine dokunmak, yeni bir Reels videosuna yorumun bir çıkartmasını eklemenize izin veriyor. Daha sonra bu çıkartmayı hareket ettirebilir veya rengini değiştirebilirsiniz.

Twitter kullanıcılarının Instagram’ın duyuru paylaşımının yorumlarında belirttiği gibi, bu özellik, TikTok’ta video yanıtları oluşturmaya izin vermesine benzer bir şekilde işliyor. Şu anda, yalnızca Instagram Reels videolarına yapılan yorumlarla sınırlı görünüyor. Fotoğraf gönderilerindeki yorumlardan veya diğer insanların Reels videolarındaki yorumlardan çıkartmalar oluşturulamıyor.

Ağustos 2020’deki çıkışından bu yana, Reels üzerinde Instagram’ın yaptığı ince ayarlar ve eklemeler, bunun TikTok ile birbirine giderek daha fazla birbirine benzemesini sağladı. Reels videoları için maksimum süre sınırı birkaç kez artırıldı ve son olarak temmuz ayında bir dakika sınırına ulaştı. Bu arada TikTok da videolarda maksimum uzunluğu 1 dakikadan üç dakikaya çıkardı. Ayrıca Instagram, TikTok’un düet özelliğine benzer şekilde Reels videolarını “remix” etmenize olanak tanıyor. Ayrıca kısa süre önce TikTok için temel nitelikleri olan metin okuma ve ses efekti özelliklerini ekledi.

Instagram Reels için getirilen görsel yanıtlar özelliği orijinal olmasa da Instagram’ın bu özelliği de bünyesine eklediğini görmek güzel. Kitlenizle etkileşim kurmanın eğlenceli bir yolu olarak nitelendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER