Teknoloji

Instagram’dan Reels için yeni özellik: Remix

instagram reels remix
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram Reels için hazırlanan Remix özelliği kullanıma sunuldu. TikTok’un Duet özelliğini hatırlatan Remix sayesinde Instagram’ın kullanıcıları, başka kullanıcıların hazırladığı Reels videolarını kendi içerikleriyle birleştirebilecek.

Başka birinin Reels videosuyla Remix yapmak için öncelikle menü ikonuna dokunmak gerekiyor. Kullanıcılar Instagram’da yeni bir video kaydedebildikleri gibi daha önce kaydedilmiş videolarını da yükleyebiliyor. Kullanıcılara ses, efektler ve oynatma hızı gibi ayarları değiştirme imkanına da sahip. Remix özelliği varsayılan olarak açık şekilde sunulurken, eski paylaşımlar için bu özelliği tek tek aktive etmek gerekiyor.

Kullanıcılar, kendi Reels videolarıyla başkalarının hazırladığı Remix içeriklerini Aktivite sekmesinde görebilecek. Hazırlanan Remix videoları profildeki Reels sekmesinde gösterilecek.

Duet, TikTok’un büyümesinde önemli rol oynamıştı. Reels ile benzer bir etki yaratmak isteyen Instagram için Remix’in güçlü ve etkili bir araç olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER