Eğlence

Instagram Reels videoları için süre sınırı artık bir dakika

instagram blend

Instagram Reels videolarının uzunları artık bir dakikaya kadar çıkabiliyor. Böylelikle önceki 30 saniyelik zaman sınırını ikiye katlandı. Instagram ilk olarak Reels’i 15 saniyelik kısa bir zaman sınırıyla kullanıma sunmuştu. Ardından sadece bir ay sonra hızlı biçimde bu süre sınırını ikiye katladı. Reels artık neredeyse bir yaşında, bu yüzden tekrar bir güncelleme zamanı geldi gibi görünüyordu.

Yakın zamana kadar, TikTok videolarının uzunluğu 60 saniye ile sınırlıydı ve o zaman sınırıyla platform gerçekten büyük bir patlama yapmıştı. Bu nedenle, Instagram’ın içerik oluşturuculara biraz daha fazla çalışma alanı sağlamak için kısa video sınırını genişletmesi muhtemelen akıllıca olacaktı. TikTok’un daha uzun video sınırı; yemek pişirme videoları, hikaye anlatımı ve çok daha fazlasını sunmak için daha iyiydi. Buna rağmen, uygulamanın hızlıca tüketilen videolar tabiatını da bozmuyordu.

TikTok kısa bir süre önce tüm içerik oluşturucular için video süre sınırını üç dakikaya çıkardı. Bu nedenle Instagram’ın sınırını daha da ileri götürmesi an meselesi olarak görülüyordu. Instagram, Reels’in ne kadar kullanıldığını henüz ayrıntılı olarak paylaşmadı, ancak Instagram’ın lideri Adam Mosseri geçtiğimiz ocak ayında “TikTok’un önde olduğu konusunda dürüst olmak zorundayız.” demişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER