Eğlence

TikTok üç dakikalık videoları test ediyor

tiktok algoritma

TikTok’un bu kadar ilgi görmesinin en önemli sebeplerinden birisi, platformdaki içeriklerin sıkılmaya fırsat vermeyecek kadar kısa olması. Ancak yeni bir haber, sosyal medya platformunun bu yaklaşımında bir değişikliğe gidebileceğini gösteriyor. Sosyal medya danışmanı Matt Navara tarafından yapılan paylaşıma göre, TikTok uzunluğu 3 dakikaya varan videoları test ediyor.

Navara’nın paylaşımı, bu testin henüz ilk aşamalarında olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla 60 saniyeden daha uzun videoların pek fazla kişinin karşısına çıkması beklenmiyor. Bu özelliğin yavaş dağıtımının birkaç haftadır devam ettiği anlaşılırken, uzun videolarla karşılaşan bazı kullanıcılar şaşkınlıklarını Twitter’da ve diğer sosyal ağlarda dile getirmeyi ihmal etmedi.

TikTok’un video limitini üç dakikaya çıkararak kullanıcılarına yaratıcılıklarını sergilemek için daha fazla alan sunduğu söylenebilir. Ancak bu değişimin bazı ciddi riskleri beraberinde getirdiğini de unutmamak gerekiyor.

Bu değişiklik, TikTok’u başarılı kılan tesirini kısmen de olsa azaltabilir. TikTok’tan daha uzun, YouTube’dan daha kısa videolar sunmak için yüz milyonlarca dolar harcayan Quibi’nin hüsranla biten macerası hafızalardaki tazeliğini koruyor. Buna ek olarak, bazı kullanıcıların bu uzun videolardan hoşlanmadığı da şimdiden görülüyor. Dolayısıyla TikTok’un gelecek reaksiyonları daha iyi ölçmek adına yavaş hareket etmesi mantıklı bir tercih olmuşa benziyor.

TikTok, üç dakikalık videoların test edilmesi konusunda şimdilik bir açıklama yapmış değil.

İLGİLİ HABERLER