Teknoloji

Instagram CEO’sundan Reels açıklaması ve TikTok itirafı

instagram reels
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram CEO’su Adam Mosseri, TikTok’a rakip olarak hazırladıkları Reels formatının mevcut durumundan pek memnun olmadığını belirtti. Mosseri, Reels’le ilgili fikirlerini The Verge sitesinin Decoder isimli podcast’inde paylaştı.

“Henüz Reels’ten mutlu değilim” diyen Mosseri, şu ifadeleri kullandı: “Hem içerik paylaşımı hem de içerik tüketimi konusunda büyümeye devam ediyoruz. Ancak gidecek çok yolumuz var. Dürüst olmak gerekirse TikTok hâlâ önümüzde.”

Reels ekibinin temel unsurlara odaklandığını dile getiren Mosseri, Reels’i ayrıştıracak unsurlara ise değinmediklerini belirtti. TikTok’un filtreler gibi kreatif unsurlara sahip olduğunu söyleyen Instagram CEO’su, bu alanda gelişmelerinin gerektiğini ifade etti.

Instagram Reels kullanıcılarına daha güçlü araçlar sunmak istiyor

Mosseri şu ifadeleri kullandı: “Daha güçlü ve kreatif araçlar geliştirme konusunda daha iyi olmalıyız. Bunların bir ‘meme’ veya paketlenmiş bir an olması gerekmiyor. Ancak bizden daha kreatif olanlara ve hayatını bunun üzerinden kazananlara patlayacak bir şey sunmamız gerekiyor.”

Instagram CEO’su video formatları arasında da bir çatışma olduğunu düşünüyor. Mosseri, insanların Instagram’da ve IGTV’de paylaşılan videolar arasındaki farkı bilmediğini dile getirdi. Instagram, uzun videolar paylaşmayı mümkün kılan IGTV’yi 2018’de hayata geçirmişti. Mosseri, video formatları arasındaki farkların sadeleşmesi gerektiğini ve 2021’de buna odaklanacaklarını belirtti.

İLGİLİ HABERLER