Eğlence

Instagram Reels videoları için süre sınırını yükseltiyor

Instagram Reels videoları için süre sınırını yükseltiyor

Instagram Reels gelen yeni bir güncellemeyle birlikte videoların uzunluğunu iki katına çıkarıyor. Böylece kullanıcılar 15 saniye yerine 30 saniyelik videolar hazırlayabilecekler.

Reels’ın en büyük rakibi olan TikTok kullanıcılara bir dakikaya varan uzunlukta videolar kaydetme fırsatı tanıyor. Instagram ise zamanlayıcıyı üç saniyeden 10 saniyeye çıkarıyor. Ayrıca insanlar düzenleme sürecini daha akıcı hâle getirmek amacıyla herhangi bir video klibini kırpabilecek ve silebilecek.

Instagram’ın kaç kişinin Reels’ı kullandığına yönelik herhangi bir sayı açıklamamasına rağmen bu alana yatırım yapması, işlerin hiç de fena olmadığına bir işaret olarak yorumlanabilir. Reels kullanıma sunulduğunda The Verge sitesine bir açıklama yapan Instagram ürün direktörü Robby Stein, Instagram’ın “eğlencede ileri gittiğini” söylemişti. “Bu formatla Instagram’da yeni bir eğlence bölümümüz olmasını umuyoruz.”

Reels ürün müdürü Tessa Lyons-Laing, “İnsanlardan gelen geri bildirimlere göre Mikroları iyileştirmeye devam ediyoruz ve bu güncellemeler oluşturma ve düzenlemeyi kolaylaştırıyor.” dedi. “Henüz erken olmasına rağmen birçok eğlenceli ve yaratıcı içerik görüyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER