Teknoloji

Instagram Reels için yeni özellikler

instagram koleksiyon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram Reels isimli kısa video formatıyla son zamanların popüler sosyal platformu TikTok’a güçlü bir yanıt vermeyi başarmıştı. Şirket, Reels’i geliştirirken de TikTok’taki özelliklerden ilham alıyor. Reels’e eklenen son iki yeniliğin kaynağı da yine TikTok oldu.

Bunlardan biri metinden sese özelliği oldu. Bu özellikle videoda ekranın sol alt köşesindeki metin balonunda yazılanlar robotik bir ses tarafından okunuyor. Kullanıcıların videoyu paylaşmadan önce iki ses seçeneğinden birini tercih etmesi gerekiyor.

Metinden sese özelliğiyle Reels, erişilebilirlik konusunda biraz daha kuvvetli hâle geliyor. Buna ek olarak, metinden sese özelliğinde kullanılan robotik sesin TikTok’ta eğlenceli bir efekt olarak değerlendirildiğini belirtmekte fayda var.

instagram reelsInstagram Reels için sunulan bir diğer yeni özellik de ses efektleri oldu. Bu ses efektleriyle kullanıcılar seslerinin helyum çekmiş veya adeta bir devmiş gibi duyulmasını sağlayabilecek. Anonsçu, robot ve vokalist de Instagram’ın sunduğu diğer ses efekti seçenekleri arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER