Teknoloji

Instagram gençleri korumak için yeni özellikler duyurdu

instagram blend

Instagram gençleri zararlı içeriklerden korumak ve platformda takılmaya “bir ara vermelerini” teşvik etmek için geliştirdiği yeni özelliklerini duyurdu. Söz konusu özelliklerin duyurusunu Facebook’un küresel ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Nick Clegg yaptı.

Clegg’in CNN’in “State of the Union” programında yaptığı açıklamaların zamanlamasının manidar olduğu söylenebilir. Eski Facebook çalışanı Frances Haugen, geçtiğimiz hafta ABD Kongresi’nde ifade vermiş ve Instagram’ın gençler için zararlı olduğunu gösteren bir şirket içi araştırmaya dair bilgiler paylaşmıştı.

Clegg, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bariz fark yaratacağını düşündüğüm bir şeyi duyuracağız. Gençlerin aynı şeylere tekrar tekrar baktığını algılayacak olan algoritmalarımız, bunun onlar için iyi olmadığını düşünerek onları başka içeriklere bakmaları konusunda uyaracak.”

Instagram’ın özel çocuk versiyonuyla ilgili planların askıya alındığını hatırlatan Clegg, gençlere Instagram’da takılmaya ara vermelerini tavsiye edecek bir özelliğin de kullanıma sunulacağını belirtti.

Clegg, söz konusu özelliklerin çıkışı için bir tarih vermedi. Facebook’tan konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada ise özelliklerin testlerinin yakında başlayacağı belirtildi. Instagram’ın CEO’su Adam Mosseri de geçtiğimiz ayın sonlarında yaptığı açıklamada, yeni özelliklerin değerlendirildiğini dile getirmişti.

Facebook için son birkaç haftadır işler pek yolunda gitmiyor. Şirkette daha önce ürün müdürü olarak görev yanan Frances Haugen’in ABD Kongresi’nde verdiği ifadedeki itirafları, şirketin başını bir hayli ağrıtıyor. Instagram için şirket bünyesinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaşan Haugen, sosyal ağın özellikle genç kızların akıl sağlığı için zararlı olduğunun görüldüğünü belirtmişti. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ise yaptığı kapsamlı açıklamada Haugen’in iddialarını yalanlamıştı.

İLGİLİ HABERLER