Teknoloji

Instagram Ara Ver özelliğini kullanıma sundu

instagram blend

Instagram uygulamayı gençler için daha güvenli bir yer hâline getirmek amacıyla geliştirdiği bir dizi yeni ve deneysel özelliği dağıtıma çıkardı. Söz konusu özelliklerin CEO Adam Mosseri’nin ABD Senatosu’nda ifade vermesinden hemen önce kullanıma sunulması dikkat çekiyor. Instagram tarafından dağıtıma çıkarılan yenilikler arasında testleri daha önce başlayan Ara Ver özelliği de bulunuyor.

Ara Ver özelliği ilk olarak ABD, Avustralya, İngiltere ve Kanada’da dağıtıma çıktı. Bu özellik kapsamında bir süredir Instagram’da vakit geçiren kullanıcılara bir ara vermeleri ve daha sonrası için hatırlatıcılar kurmaları önerilecek. Gençlere özelliğin varlığı hatırlatıcı kurma bildirimleriyle hatırlatılacak. Buna ek olarak, kullanıcılara kendilerini “değerlendirmeleri ve sıfırlamaları” için uzmanlar tarafından desteklenen ipuçları sunulacak.

Instagram mart ayında ebeveyn ve vasiler için hazırlanan yeni araçları da kullanıcılarla buluşturacak. Bu araçlar sayesinde anne ve babalar çocuklarının uygulamada ne kadar zaman geçirdiğini görebilecek ve süre sınırlaması getirebilecek. Çocukların birini şikayet etmesi durumunda ebeveynlerine de konuyla ilgili bildirim gönderilecek. Böylelikle çocuklar hayatlarında bir sorun olduğu konusunda ebeveynlerine bir işaret vermiş olacak.

Instagram’ın ocak ayında sunacağı bir diğer özellik ise çoklu şekilde fotoğraf ve video silmeyi mümkün kılacak. Bunlara ek olarak, bir paylaşıma gelen yorumlar da toplu şekilde silinebilecek. Özellik ocak ayında tüm kullanıcılara açılacak.

Instagram Ara Ver dışında test ettiği bir diğer özelliğin de kapsama alanını genişletiyor. Şirket, yetişkinlerin kendilerini takip etmeyen çocuklara mesaj göndermesini engellemek için testlere başlamıştı. Önümüzdeki yılın başından itibaren buna ek olarak, yetişkinlerin yorumlarda da kendilerini takip etmeyenlerden bahsetmeleri veya onları bir paylaşıma etiketlemeleri engellenecek.

İLGİLİ HABERLER