İpucuManşetler

Instagram hesabı nasıl kapatılır?

instagram hesabı nasıl kapatılır

Artık sıkıldıysanız veya çok fazla kullandığınızı ve biraz ara vermeniz gerektiğini düşünüyorsanız ya da ana şirket Meta ile ilgili olarak yeniden alevlenen tartışmalar canınızı sıktıysa, Instagram hesabı kapatma işlemini yapma fikrini değerlendiriyor olmalısınız. Ne var ki, bu işlem olması gerektiği kadar hızlı veya kolay değil. Üstelik Instagram uygulaması içinden yapılamıyor. Bu rehber niteliğindeki yazıda Instagram hesabı nasıl kapatılır sorusunun cevabını arayanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Instagram hesabı nasıl kapatılır?

Öncelikle bu işlem için internet tarayıcısını kullanmanız gerekiyor. Bilgisayarınızda veya telefonunuzda bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Instagram hesabı kapatma işlemleri için aşağıdaki adımları takip edin:

  1. Öncelikle, burada yer alan veya Instagram’ın hesap silme yardım makalesindeki bağlantıyı izleyerek Instagram’ın özel hesap kaldırma isteği sayfasına gitmeniz gerekir. Henüz Instagram web sitesinde oturum açmadıysanız, bunun için kullanıcı giriş bilgilerinizi girmeniz gerekecektir. Aslında, silme işlemi boyunca şifrenizi iki kez girmeniz kuvvetle muhtemeldir. Bu nedenle işleme başlamadan önce şifrenizi hatırladığınızdan emin olmanızda fayda var.
    instagram hesabı kapatma
  2. Karşınıza eski Instagram logosuna sahip bir sayfa çıkacaktır ve burada hesabınızı neden silmek istediğinizi soran bir açılır menü göreceksiniz. Hangi seçeneği seçtiğinize bağlı olarak, Instagram’ın yardım merkezine yönlendirilen, sorunlarınızı çözmeye yönelik çeşitli bağlantılar veya hangi hesabı sildiğinizi kontrol etmenizi hatırlatan bir mesaj gösterilecektir.
  3. Hangi seçeneği tercih ederseniz edin, bağlantıların altında şifrenizi yeniden girmenizi isteyen bir kutu olacaktır. Bunu yaptıktan sonra, “Sil (hesap adınız)” yazan düğmeye dokunun veya tıklayın, daha sonra yaptığınızdan emin olduğunuzu onaylayın.
    instagram hesabı nasıl kapatılır
  4. Instagram’ın hesap silme sayfasında birkaç kez söylediği gibi, verileriniz hemen silinmeyecek. Ana şirket Meta, verilerinizi 30 gün boyunca saklayacak. Ancak profiliniz ve gönderileriniz sitede gizlenecek.
  5. Eğer Instagram’dan temelli olarak ayrılmayı planlıyorsanız, uygulamayı telefonunuzdan da kaldırmayı unutmayın. Bunu yaptığınızda telefonunuzda size biraz daha depolama alanı kalacaktır. Ancak yeniden Instagram hesabı açmaya karar verirseniz, hizmete yeniden kaydolma sırasında biraz daha uğraşmanız gerekebilir.

Instagram hesabı yeniden etkinleştirme nasıl yapılır?

Instagram hesabını kapatma işleminin üzerinden 30 günden fazla zaman geçtiyse, hesabınızı yeniden etkinleştirme işlemini gerçekleştiremezsiniz. Bunun için hesabınızı yeniden oluşturmanız gerekecek. Hesabınız silindikten sonra kullanıcı adınız serbest bırakılacaktır, ancak birileri tarafından alınması ihtimali de bulunuyor.

instagram hesabı yeniden nasıl etkinleştirilir

Ancak, henüz bu 30 günlük süre içindeyseniz, gönderileri ve DM’leri ile birlikte hesabınızı yeniden etkinleştirme imkanınız bulunuyor. Bunu yapmak için Instagram’a geri dönün ve kullanıcı bilgilerinizle giriş yapın. Hesabınızın silinmesini talep ettiğinizi ve verilerinizin silineceği tarihi belirten bir mesaj göreceksiniz. Bunun olmasını önlemek için “Hesabı Tut” düğmesine tıklamanız yeterlidir.

Instagram hesabını geçici kapatma nasıl yapılır?

Eğer hesabınızı hiçbir Instagram kullanıcısının görmemesini istiyor, ancak tüm fotoğraflarınızı ve mesajlarınızı kalıcı olarak silmek istemiyorsanız, hesabınızı geçici olarak kapatma seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Bu işlem için de uygulama yerine Instagram’ın web sürümünü kullanmanız gerekiyor. Ancak özel bir bağlantıya veya en azından bir yardım makalesinden bir bağlantı almanıza gerek yok.

via GIPHY

Instagram hesabını geçici kapatma işlemi için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir:

  1. Instagram.com’a giriş yaptıktan sonra sağ üst köşedeki profil resminize tıklayın ve açılan menüden Ayarlar seçeneğine tıklayın. Eğer mobil internet tarayıcısı kullanıyorsanız, Ayarlar simgesine tıklatın.
  2. “Profili Düzenle” bölümünün en altında bulunan “Hesabımı geçici olarak kapat” bağlantısına tıklayın. Instagram hesabını silme işleminde olduğu gibi, hesabınızı neden geçici olarak kapattığınıza dair seçeneklerden birini seçmeniz ve şifrenizi girmeniz gerekiyor.

instagram hesabını geçici olarak kapat

Hesabınızı yeniden etkinleştirmek için uygulamayı kullanarak veya web sitesine giderek kullanıcı girişi yapmanız yeterli olacaktır. Hesabınızı bir hafta içinde sadece bir kez geçici olarak kapatabilirsiniz. Eğer Instagram hesabınıza yanlışlıkla giriş yaparsanız, paylaşımlarınız tekrar açılacak ve takipçileriniz tarafından görülecektir. En azından yeniden geçici olarak kapatma imkanı elde edinceye kadar durum böyle olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER