Teknoloji

Instagram’ın Boomerang ve Hyperlapse uygulamalarının sonu geldi

instagram boomerang

Instagram, bağımsız Boomerang ve Hyperlapse uygulamalarını Apple App Store ve Google Play’den kaldırdı. Kaldırma işlemi, Instagram’ın, IGTV uygulamasını desteklemeyi bırakacağını açıklamasından kısa bir süre sonra geldi. Değişiklikler, Instagram’ın ana uygulamasına odaklanmak için bazı ayrı uygulamalarını birleştirmeyi seçtiğini gösteriyor.

Instagram sözcüsü Christine Pai, The Verge sitesine yaptığı açıklamada, “Çalışmalarımızı ana uygulamaya daha iyi odaklamak için, bağımsız Boomerang ve Hyperlapse uygulamalarına yönelik desteği kaldırdık.” dedi. “Boomerang, Hikâyelerde hâlâ uygulama içinde olacak şekilde destekleniyor ve Layout, uygulama mağazalarında bağımsız bir uygulama olmaya devam ediyor. İnsanların Instagram’da yaratıcı olmaları ve eğlenmeleri için yeni yollar üzerinde çalışmaya devam edeceğiz.”

TechCrunch ile paylaşılan Apptopia verilerine göre, her iki uygulamanın da mağazalardaki son günü 1 Mart oldu.

İlk olarak 2015 yılında çıkan Boomerang uygulaması, bir dizi fotoğraf çekerek Instagram veya Facebook’ta yayınlayabileceğiniz kısa, döngüsel videolar oluşturma imkanı veriyordu. Instagram’ın yaptığı açıklamada da belirttiği gibi, bağımsız Boomerang uygulaması gitmiş olsa da bu özellik, 2016 yılında eklendiği Instagram Hikâyeleri içinde yaşamaya devam ediyor.

2014’te çıkan Hyperlapse ise, profesyonel görünümlü hızlandırılmış videolar yapmanızı sağlıyordu. Daha da önemlisi ise, etkileyici video sabitleme özelliği sunuyordu. Teknoloji, Instagram’ın Luma adlı bir şirketi satın almasından sonra uygulamanın bünyesine geçmişti ve o zamanlar Hyperlapse oldukça önemli bir uygulamaydı. Kamera uygulamasıyla çekilen videolar genellikle oldukça titrek görünürdü, ancak Hyperlapse ile çekilen video klipler çok daha akıcıydı. Ancak şimdi, akıllı telefon donanımları video sabitleme konusunda çok daha yetenekli, belki de Hyperlapse gibi bir uygulamanın gerekliliğini azaltıyor. Uygulamadaki özelliklerin Instagram içinde başka bir yerde görünüp görünmeyeceği ise belli değil.

Ayrıca Instagram, Layout uygulamasının işlevlerini de Instagram Hikâyeleri içinde sunuyor.

İLGİLİ HABERLER