Manşetler

Instagram’dan yeni kısa video uygulaması: Boomerang

Instagram, tek bir dokunuşla GIF animasyonlarına benzeyen kısa videolar oluşturmaya imkan veren yeni video uygulaması Boomerang’ı yayınladı. Bir saniye içinde arka arkaya 5 fotoğraf karesi çeken Boomerang, kısa bir video döngüsü oluşturuyor. Söz konusu videolar Instagram veya Facebook aracılığıyla paylaştırılabiliyor.

TechCrunch’a göre; Boomerang’ı kullanmak için giriş yapmak, hatta Instagram hesabı sahibi olmak bile gerekmiyor. Uygulamanın kontrolleri ise oldukça basit. Boomerang başlatıldığında kamera aktive ediliyor ve ekranda sadece deklanşör tuşu bulunuyor. Çekimin ardından gelen ekranda ise kullanıcılar oluşturdukları kısa video döngüsünü görüyor.

Instagram yeni ve kreatif özellikleri doğrudan ana uygulamasına entegre etmeye mesafeli yaklaştığı için yeniliklerini bağımsız uygulamalarla ulaştırıyor. Şirket daha önce de aynı yaklaşımla Hyperlapse ve Layout uygulamalarını yayınlamıştı. Boomerang ise Instagram’ın üçüncü bağımsız uygulaması oldu.

TechCrunch’a konuşan Boomerang ürün müdürü John Barnett, uygulamanın eğlence amacıyla Instagram’ın Android ekibi içindeki bir grup çalışan tarafından geliştirildiğini ve sonrasında tam teşekküllü bir uygulamaya dönüştüğünü belirtti. Boomerang hem iOS hem de Android kullanıcıları tarafından indirilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER