Eğlence

Instagram IGTV uygulamasının fişini çekiyor

instagram igtv

Instagram IGTV uygulamasına verdiği desteği sonlandıracağını açıkladı. Şirketin blogunda yayınlanan yazıda, tüm videolara Instagram’ın ana uygulaması üzerinden erişilmesine odaklanılacağı belirtildi.

Instagram’ın YouTube’a rakip olarak çıkardığı uygulamanın akıbetinin karanlık olduğu bir süredir belliydi. Resmi açıklama, şirketin video açılımında bir dönemin sona erdiğini doğrulamış oldu.

Instagram’dan yapılan açıklamada, kararın video yapım sürecini kolaylaştırmak amacıyla alındığı belirtildi. Paylaşımda Instagram’ın ana uygulamasında da videoların tam ekranda veya yatay konumda izlenebildiği, aynı zamanda tek dokunuşla sessize alınabildiği ifade edildi.

Instagram bir süredir farklı video formatlarını test ediyor. Video paylaşımları ve Reels de test edilen formatlar arasında yer alıyor. Şirket, içerik sahiplerinin Reels üzerinden para kazanmalarını mümkün kılacak yeni bir reklam deneyimi üstünde çalıştığını da açıkladı.

Instagram IGTV uygulamasını 2018’de kullanıma sunmuştu. Bu uygulamanın daha uzun dikey formatlı videoların izlenebileceği bir durak olması amaçlanmıştı. Aradan bir yıl geçmeden IGTV içerikleri yoğun şekilde ana uygulamada gösterilmeye başlamıştı. Geçtiğimiz yılın sonlarında IGTV’nin adı Instagram TV olarak değiştirilirken, standart videolardaki zaman sınırı da uzatılmıştı.

İLGİLİ HABERLER