Manşetler

Instagram hikayeleri ile Boomerang görüntüleri paylaşılabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram hikayeleriInstagram hikayeleri geçtiğimiz ağustos ayının başında Snapchat hikayelerinin bir “benzeri” olarak ortaya çıkmıştı. Ancak Instagram’ın hikayelerini Snapchat’in hikayelerinden ayıracak yeni araçların duyurulmasıyla birlikte bu benzerlikten daha az söz edilecek gibi görünüyor. Instagram için yayınlanan son güncelleme ile kullanıcıların hikayelerinde bir arkadaşlarından bahsetmeleri, hikayelerine bir bağlantı eklemeleri ve Instagram’ın Boomerang formatıyla görüntü oluşturup paylaşmaları mümkün hâle geldi.

Instagram hikayeleri böylelikle çıkışından bu yana ilk kez bu kadar kapsamlı biçimde güncellenmiş oldu. Hikaye üzerinden bağlantı paylaşabilme özelliğinden, en azından şu an için, sadece onaylanmış hesaplar faydalanabiliyor. Kullanıcılar hikayeye bir bağlantı eklendiğini ekranın alt kısmında “Daha fazlasını gör” yazısıyla karşılaştıklarında anlayabilecek. Bu yazıya tıklandığında bağlantı Instagram’ın uygulama içi tarayıcısında açılacak.

Böylelikle Instagram ilk kez kullanıcı profilleri dışında bir yerde aktif bağlantı paylaşmaya izin vermiş oldu. The Verge sitesine konuşan Instagram ürün müdürü Nathan Sharp, pek çok markanın Instagram hikayelerini tanıtım amacıyla kullandığını ve onlardan gelen talep doğrultusunda hikayelere bağlantı eklemeyi mümkün kıldıklarını belirtti. Sharp, bu imkanın tüm kullanıcılara sağlanması konusunda ise söz vermedi.

Ancak artık tüm Instagram kullanıcıları hikayelerinde bir arkadaşlarından veya takip ettikleri bir hesaptan bahsedebiliyor. Hikayeye yazı eklerken “@” sembolüne dokunulduğunda sıklıkla iletişim kurulan kişilerin listesi ekrana geliyor. Bu listeden seçim yapılabildiği gibi kullanıcı adının tamamı yazılarak da etiketleme işlemi gerçekleştirilebiliyor. Hikayede kendisinden bahsedilen kullanıcılar ise bir direkt mesajla durumdan haberdar ediliyor. Hikayede bahsedilen kullanıcıların isimlerinin altı çiziliyor. Bu çizgi o kişinin profiline hikaye üzerinden erişilebileceği anlamına geliyor. İsme dokunulduğunda önce profilin ön izlemesi gösteriliyor. Bir kez daha dokunulduğunda ise profile gidilebiliyor. Ancak profil bağlantıları sadece kullanıcı ismi makul biçimde ölçeklendirildiyse işliyor. Çok küçük veya büyük biçimde yapılan etiketlerde alt çizme işlemi uygulanmıyor.

instagram-hikayeleri-111016-2Instagram hikayeler üzerinden başka hesapları keşfetme imkanı sunarak Snapchat hikayelerine karşı kayda değer bir avantaj kazanıyor. Şirket, Keşfet sekmesinin üst kısmına da popüler kullanıcıların hikayelerini getirerek bu doğrultuda bir adım atmıştı. Keşif araçlarının geliştirilmesi ve bağlantı paylaşımı gibi imkanlar Instagram hikayelerini daha tercih edilebilir kılıyor.

Instagram hikayeleri artık Boomerang’ın nimetlerinden de faydalanıyor. Instagram sürekli tekrarlanan kısa videolar yapmayı sağlayan uygulaması Boomerang, kısa süre önce birinci yaşını doldurdu. Artık telefonunda Boomerang uygulaması bulunmayanlar bile hikaye oluşturma özelliği sayesinde Boomerang’ın nimetlerinden faydalanabiliyor. Hikayelerin içinde oluşturulan Boomeranglar, uygulama içinde oluşturulan Boomeranglardan kısa olabiliyor. Bunun için eli kayıt tuşunun üstünden çekmek yeterli. Ayrıca, kullanıcılar Boomeranglı hikaye oluştururken yakınlaştırma veya uzaklaştırma da yapabiliyor.

Instagram hikayeleri her gün 100 milyon kişi tarafından kullanılıyor

Her gün 100 milyon kişi tarafından kullanılan Instagram hikayeleri, Facebook’un Snapchat’ten esinlenerek servislerine yerleştirdiği en başarılı özelliklerden biri haline gelmiş durumda. Instagram’ın hikaye özelliği sunması günümüzde her sosyal uygulamanın birbirine karıştığı şeklinde yorumlansa da, şirket yeni özelliklerle hikaye formatının düşünülenden daha esnek olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER