DosyaManşetler

IFA 2018: En iyi 6 yeni giyilebilir ürün

ifa 2018
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ifa 2018Giyilebilir ürünler, artık teknoloji dünyasının önde gelen ürün kategorileri arasında yer alıyor. Dolayısıyla IFA 2018 gibi önemli etkinliklerde giyilebilir ürünler de öne çıkıyor. IFA 2018’de tanıtılan veya sergilenen yeni giyilebilir ürünler arasından en iyi 6 tanesini sizler için sıraladık.

Garmin Vivosmart 4

Giyilebilir ürün pazarında zirvede Apple ve Fitbit yer alsa da, Garmin de piyasadaki en sağlam üreticilerden biri olarak güçlü ve prestijli bir isme sahip. Kullanıcılarına güvenebilecekleri cihazlar sunan şirket, bu yolculuğa Vivosmart 4 ile devam ediyor.

Garmin Vivosmart 4, kandaki oksijen doygunluğunun seviyesini ölçüyor. Böylelikle kullanıcılar sağlık durumları konusunda daha detaylı fikir edinebiliyor. Garmin bunun özellikle uyku takibi için faydalı bir işlev olduğunun altını çiziyor.

Vivosmart 4 “vücut pili” olarak tanımlanabilecek bir özelliği de bünyesinde barındırıyor. Topladığı verilerle kullanıcısının enerji seviyesini analiz eden Vivosmart 4, sahibinin egzersiz yapmak için yeterince gücünün olup olmadığını söylüyor. Yürüme, koşu, yüzme ve uyku takibi de Garmin Vivosmart 4’ün yetenekleri arasında bulunuyor.

Garmin Vivosmart 4, 129.99 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunuldu.

Casio Pro Trek Smart WSD F30

Saat pazarının efsanelerinden biri olan Casio, akıllı saat devrimini de yavaş da olsa yakalamış gibi görünüyor. Casio Pro Trek Smart WSD F30 ile bugüne kadarki en iyi akıllı saatini çıkarmayı başarmışa benziyor.

Pro Trek Smart WSD F30, harita yetenekleri ve dayanıklı kasasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Doğa sporlarıyla ilgilenenler için mükemmel olan saat, en zorlu koşullara dayanabiliyor. Haritalarının çevrimdışıyken de çalışması ise Pro Trek Smart WSD F30’un telefon olmadan da insanlara yardım edebileceğini gösteriyor.

Wear OS yüklü olarak gelen Casio Pro Trek Smart WSD F30, akıllı telefona gelen bildirimleri gösteriyor. Buna ek olarak, Google Asistan entegrasyonu da saatin özellik portföyünde yer alıyor.

1,5 günlük bir pil ömrü vadeden Casio Pro Trek Smart WSD F30’un fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi konusunda şimdilik bilgi verilmedi.

Sony Fes Watch U

Giyilebilir ürünler, özellikle akıllı saatler birbirlerine fazlasıyla benziyor. E-Paper ekran teknolojisine sahip Sony Fes Watch U, bu kalabalık grup içinde aradan sıyrılmayı başarıyor.

E-Paper teknolojisinin kayışa da sıçraması sayesinde kullanıcılara saatlerinin tasarımı üzerinde mutlak bir kontrol kurma imkanı sağlanıyor. Önceden hazırlanan 100 tasarımın yanı sıra kullanıcılar kendi tasarımlarını da oluşturuyor.

Üçüncü taraf uygulamalar için destek olmaması ve Sony’nin muadilleri kadar sezgisel olmayan arayüzünün kullanılması, Fes Watch U’nun dezavantajları arasında bulunuyor. Yine de, tasarımın yenilikçiliği alkışı hak ediyor.

Sony Fes Watch U ilk etapta İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya ve İspanya’da satışa sunuluyor. Saatin İngiltere’deki fiyat etiketinde 529 pound yazıyor.

Skagen Falster 2

Skagen Falster’in yeni versiyonu, selefine kıyasla çok daha fazla özellik barındırıyor. Bu da akıllı saati hem şıklık hem de geniş fonksiyonellik isteyenler için uygun bir seçenek hâline getiriyor.

Kalp atış hızı ölçümü, mobil ödemeler için NFC desteği, yerleşik GPS, söz konusu işlevler arasında öne çıkıyor. Suya dayanıklı olan Skagen Falster 2 ile havuza veya banyoya girilebiliyor. Saatteki programlanabilir iki tuş ise ayarlanan uygulama veya işlevlere hızlı erişim imkanı sağlıyor.

Google Asistan entegrasyonuna sahip Wear OS işletim sistemli Skagen Falster 2, 275 dolardan başlayan fiyatlar karşılığında satılacak.

Diesel Full On Guard 2.5

diesel full guard 2.5

Diesel Full On Guard 2.5 ile hedef kitlesine öncelikli olarak büyük saatleri sevenleri koyuyor. Full On Guard 2.5, takanın koluna hatırı sayılır bir yük ekleyecek bir akıllı saat olduğunu ilk bakışta belli ediyor.

Ancak bu ekstra ağırlık beraberinde ekstra özellikler de getiriyor. NFC desteği sayesinde temassız ödeme yapmak mümkün hâle gelirken, kalp atış hızı monitörü ve entegre GPS de saatin özellikleri arasında bulunuyor. Diesel’den yapılan açıklamaya göre, akıllı saat tek bir şarjla kullanıcılarına iki günlük bir kullanım süresi sağlayacak.

Diesel Full On Guard 2.5, Google’ın Wear OS işletim sistemiyle çalışıyor. Saat üzerinden Google Asistan ile etkileşime geçmek, yol tarifi almak, gelen mesajları okumak ve daha fazlasını yapmak mümkün oluyor.

Diesel Full On Guard 2.5, ekim ayı itibarıyla raflarda olacak. Saatin fiyat etiketinde yazacak rakam konusunda ise henüz bilgi verilmiş değil.

Fitbit Charge 3

Fitbit Charge 3, IFA 2018’den yaklaşık 10 gün önce resmen tanıtılmıştı. Ancak cihazın resmen gözler önüne çıktığı ve sergilendiği ilk sahne IFA 2018 oldu.

Fitbit cihazlarının alışılagelmiş takip yeteneklerini ve kullanışlı yazılımını barındıran Charge 3, Charge 2’ye kıyasla daha büyük ve dokunma özellikleri kuvvetlenmiş ekranıyla dikkat çekiyor.

Yüzme ve uyku takibi de yapabilen Fitbit Charge 3, telefona gelen bildirimleri gösteriyor. Uygulama desteğinin varlığı ise Charge 3’e adeta bir akıllı saat kimliği kazandırıyor.

Fitbit Charge 3, hâli hazırda ön siparişe çıkmış durumda. Cihazın sevkiyatı ise ekim ayında başlayacak. Farklı renk ve kayış seçenekleri bulunan Fitbit Charge 3, ABD’de 149.95 dolar karşılığında satılıyor.

İLGİLİ HABERLER