Manşetler

Fitbit Charge 3 duyuruldu: Suya dayanıklı gövde, daha fazla akıllı saat özelliği

fitbit charge 3

fitbit charge 3Fitbit bir yandan Ionic ve Versa gibi modellerle Apple Watch karşısında rekabet etmeye çalışırken bir yandan da fitness takip cihazlarından vazgeçmiyor. Şirket bugün Charge serisi takip cihazlarının en son üyesi Fitbit Charge 3‘ün duyurusunu gerçekleştirdi.

İlk bakışta Charge 3’ün, Charge 2‘ye oldukça benzediği görülüyor. Düşey yönlü siyah-beyaz ekranı, genel görünümü ve boyutları açısından bu iki cihaz birbirine fazlasıyla benziyor. Ancak yakından bakıldığında Fitbit’in Charge 3’ü yeni bir alüminyum gövdeyle tamamen yenilediği görülüyor. Aynı zamanda Versa serisinden de Gorilla Glass 3 cam ödünç alınıyor. Dokunmatik ekran gri tonlu renkleri de destekliyor. Charge 2‘ninkine göre yüzde 40 oranında daha fazla aktif ekran alanı sunuyor.

Charge 3, 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklı. Üstelik şimdi geçmişten beri Fitbit tarafından sunulan diğer tüm egzersiz türlerine yüzme takibi de ekleniyor. Ayrıca Fitbit, kalp hızı ölçüm sensörünü daha yüksek doğruluklu bir sensöre yükseltiyor. Akıllı saatlerinde bulunan SpO2 (kandaki oksijen yoğunluğu) sensörü de bulunuyor. Charge 3, tek bir şarjla yedi güne kadar çalışma ömrü sunuyor. Böylelikle Charge 2’nin beş günlük pil ömrünün ötesine geçiliyor.

Charge 2’de bulunan fiziksel düğme yeni bir endüktif tuşla değiştiriliyor. Bu, Apple’ın en son model iPhone’larında yer verdiği sahte ana ekran düğmesine benziyor. Hareket eden parçalar yok, dokunmatik basma ise titreşimli geri bildirimle değiştiriliyor. Fitbit, endüktif tuşa yapılan değişiklikle birlikte cihazın içindeki alandan tasarruf edildiğini, bunun da pil ve sensörler için kullanıldığını, aynı zamanda suya dayanıklı bir cihaz elde etmenin daha kolay hâle geldiğini söylüyor.

Charge 3’te de GPS yok. Fitbit, bunun daha iyi tasarım, fiyat ve pil ömrü için bilerek verilmiş bir ödün olarak nitelendiriyor. Şirket, telefonları yanında olmadan dışarıda koşuya çıkan kullanıcıların sayısının hâlâ nispeten küçük olduğunu savunuyor.

Fitbit, akıllı saatlerinden aldığı bazı fitness özellikleriyle Charge 3’ü daha kullanışlı hâle getiriyor. Versa gibi, saat yüzünde sürükleyerek kontrol paneline erişim imkanı bulunuyor. Burada mevcut adım sayısı, egzersiz yapılan süre, yakılan kalori ve benzeri bilgiler gösteriliyor.

Ayrıca hedef tabanlı egzersiz modu var. Bu da antrenman öncesinde özel bir kalori, süre ya da mesafe hedefi belirleyip, egzersiz süresince bunun takibinin yapılmasını sağlıyor. Buna ek olarak Fitbit, akıllı saatlerindeki koşu algılama özelliğini de Charge 3’e taşıyor. Böylelikle koşuya çıktığınızda siz bu antrenman türünü seçmeden koşular otomatik olarak başlayacak ve duracak.

Bunların yanı sıra akıllı telefon bildirimleriyle Fitbit, fitness takipçileriyle akıllı saatleriyle arasındaki sınırı bulanıklaştırmaya devam ediyor. Bildirimler, çağrılar, takvim kayıtları ve yazılı mesajlar Charge 3’ünüzde görünüyor. Hangi uygulamanın bildirimlerinin ve diğer içeriklerinin görüntüleneceğini seçebilirsiniz. Aynı zamanda gelen çağrıları reddetme veya kabul etme işlemini de yapabilirsiniz. Ve Android kullanıcıları cevap şablonları sayesinde gelen mesajlara hızlı biçimde cevap verme seçeneğine sahip olacaklar.

Charge 3’te birtakım yeni uygulamalar da bulunuyor. Bunların arasında alarm, zamanlayıcı, hava durumu, takvim ve lider tahtası var. Gelecekte belirli iş ortaklarıyla birlikte, marka niteliğindeki çeşitli popüler uygulamalar da sunulacak. Ne var ki şirket, hangi uygulamaların geleceği noktasında bir detay vermedi.

Fitbit Charge 3‘ün iki modeli olacak. Core versiyonu 150 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olacak. 170 dolarlık Special Edition modelde ise NFC olacak ve Fitbit Pay ile ödeme işlemleri gerçekleştirilebilecek. İki farklı renk seçeneği bulunuyor. Grafit gövde veya siyah kayış ya da roze altın gövde ve açık gri kayış arasından seçim yapılabiliyor. Special Edition modelin kutusundan ek bir kayış daha çıkacak.

Fitbit, web sitesi üzerinden Charge 3‘ün siparişlerini almaya başladı. Ekim ayında yurt dışındaki mağazalara gelmesi bekleniyor. Türkiye’ye de geleceğini tahmin ediyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER