Teknoloji

Garmin Vivosmart 4 ile uykuyu detaylı izlemek mümkün olacak

garmin vivosmart 4Garmin Vivosmart serisi fitness takipçilerinin en yenisini IFA 2018’de tanıttı. Vivosmart 4 adını taşıyan yeni bileklik, “nabız ox2 oksimetre” isimli bir bileşen barındırıyor. Garmin Vivosmart 4, söz konusu bileşen sayesinde kandaki basınç seviyesini ölçebiliyor.

Bir sağlık kontrolüne gittiğinde parmağına küçük bir klips takılanlar, oksimetreyle tanışmış demektir. Garmin ise bu bileşenle Vivosmart 4 kullanıcılarının ne kadar iyi uyuduğunu gözlemlemeyi amaçlıyor. İnsanların uyku sırasında nefes almadıkları anları tespit etmeyi vadeden Vivosmart 4, bu yolla uyku apnesinin teşhisine yardımcı olmayı hedefliyor.

Garmin Vivosmart 4, uyku izleme sistemi için geliştirilmiş bir yazılımla geliyor. Söz konusu sistemle kullanıcılar uyandıktan sonra ne kadar kaliteli biçimde uyuduklarını görebilecek. Kısacası Vivosmart 4’te odak noktasında uyku bulunuyor.

Garmin Vivosmart 4, uyku özelliğinin dışında başka yetenekler de barındırıyor. Kalp atış hızını düzenli olarak izleyen bileklik, egzersiz aktivitelerini de takip ediyor. Tek şarjla yedi günlük bir kullanım süresi vadeden Vivosmart 4, Bluetooth üzerinden telefonlarla eşleştirilebiliyor. Kullanıcılara bildirimleri de gösteren Vivosmart 4 ile Android telefonlara gelen mesajlar, önceden hazırlanan şablonlarla yanıtlanabiliyor.

Garmin Vivosmart 4, dört farklı renk seçeneği ve 129.99 dolarlık fiyat etiketiyle Garmin’in internet sitesinde satışa sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER