Teknoloji

Huawei’den sürpriz oyun konsolu hamlesi mi geliyor?

kanada huawei
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oyun konsolu denince akla gelen ilk markalar Sony, Microsoft ve Nintendo oluyor. Bu gruba yakında yeni bir üreticinin daha katılacağı söyleniyor. Weibo’da yapılan bir paylaşıma göre, Huawei MateStation isimli bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor. Hyundai’nin aynı zamanda bir dizüstü oyun bilgisayarı geliştirdiği de iddia ediliyor.

Huawei, ilk dizüstü oyun bilgisayarını geçtiğimiz yıl tanıtan Honor’u yılın sonlarında satmıştı. Bu da şirketin giderek büyüyen oyun pazarındaki portföyünün boşalmasına neden olmuştu. Huawei, bu açığı daha güçlü bir şekilde doldurmaya kararlı görünüyor.

Eğer bu iddia gerçekse, Huawei’yi güçlü rakipler bekliyor. MateStation’ın rakipleri arasında PlayStation 5, Xbox Series X ve S ile Nintendo Switch gibi popüler konsollar bulunacak. Huawei’nin MateStation için Çin’in önemli teknoloji şirketlerinden Tencent ile birlikte çalışacağı söylentiler arasında yer alıyor.

Huawei’nin oyun konsolu çıkarması durumunda ilk önce sadece Çin’e odaklanabileceği söyleniyor. Şirketin önceliği burada popüler oyunlara verebileceği belirtiliyor. Çin’deki pazarın büyüklüğünü düşününce bu mantıklı bir tercih gibi görünüyor.

Bu noktada Sony ve Microsoft’un Çin’de dünyanın geri kalanı kadar popüler olmadığını da hatırlatmak gerekiyor. Dolayısıyla Huawei MateStation için ciddi bir şans olduğu söylenebilir. Huawei’nin bu şansı değerlendirip değerlendirmeyeceği zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER