Teknoloji

Artık Instagram direkt mesajlarında daha dikkatli olmanız gerekecek

instagram koleksiyon

Instagram, DM olarak bilinen direkt mesajlardaki nefret söylemi konusunda artık daha katı olunacağını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, defalarca nefret söylemi içeren mesajlar gönderen kişilerin hesapları bir süre sonra askıya alınacak. Şirket, bu aşamada daha katı olacağını ve nefret dolu mesajlar gönderen kişilerin cezalandırılacağını açıkladı. Özellikle de son dönemde İngiltere’deki bazı futbolculara yönelik yapılan ırkçı saldırılar, bu kararın alınmasında son derece etkili oldu. Eğer Instagram’da DM atarken daha dikkatli olmazsanız, hesabınıza süresiz olarak veda edebilirsiniz.

Güncellemeye dair detaylar, Instagram’ın resmi blog sayfasında paylaşıldı. DM sohbetlerinde görülen nefret söylemi, zorbalık veya ırkçılık içeren mesajların, yorumlarda olduğu gibi kolay bir şekilde tespit edilemediğini ifade eden Instagram, bu saatten sonra DM’de kuralları ihlal eden kullanıcıların daha sert cezalar ile karşı karşıya kalacağını duyurdu.

Instagram’ın blog sayfasında yaptığı duyuruda şu açıklamalar yer alıyor: ”Mesajlaşma kısıtlamalarını aşabilmek için oluşturulan yeni hesapları da devre dışı bırakacağız. Ayrıca sadece kötüye kullanım amaçlı mesajlar göndermek için oluşturulmuş hesapları da tespit edip, bu hesapları kapatmaya devam edeceğiz.”

Bir hesap taciz dolayısıyla şikayet edildiği zaman, hesabın Instagram DM özelliği bir süreliğine devre dışı kalıyordu. Ancak son yapılan açıklamaya göre, kuralları ihlal eden kullanıcılar bu tutuma devam ettiği sürece hesabın kapatılması gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

 

İLGİLİ HABERLER