Teknoloji

Huawei yeni ürün tanıtım etkinliğinde MatePad Pro 13.2’yi dünya sahnesine çıkaracak

huawei matepad pro 13.2

Huawei kısa bir süre önce 12 Aralık’ta Dubai’de “Yenilikçi Ürün Lansmanı” adını verdiği bir etkinlik gerçekleştireceğini açıklamış, ancak burada hangi ürünlerin tanıtılacağı konusunda bilgi vermemişti. Dubai’deki etkinliğin duyurusu için hazırlanan afişten bu ürünlerden birinin tablet olduğu anlaşılıyordu. Bu tabletin şimdilik sadece Çin’de satılan Huawei MatePad Pro 13.2 olduğu açıklandı.

Huawei söz konusu açıklamayı X’te paylaşılan bir video aracılığıyla yaptı. Şirketin paylaşımında tabletten açık şekilde bahsedilmiyor ancak “#HUAWEIMatePadPro” etiketi görülüyor. Videoda çentikli bir tablet ve MatePad Pro 13.2’nin resmi görsellerinde yer alan duvar kağıdının aynısı gösteriliyor.

MatePad Pro 13.2’nin kalbinde Kirin 9000S işlemci bulunuyor. Kutusunda HarmonyOS 4 ile çıkan tablette RAM seçenekleri 16 GB’a, depolama alanı seçenekleri ise 1 TB’a kadar uzanıyor. 2880 x 1920 piksel çözünürlüklü 13.2 inç OLED ekranın yenileme hızı ise 144 Hz. Tablete ihtiyaç duyduğu enerjiyi 88W şarj destekli 10100 mAh kapasiteli pil veriyor.

Huawei MatePad Pro 13.2 üç kameraya sahip

Huawei MatePad Pro 13.2’de altı hoparlör ve üç kamera bulunuyor. 13 megapiksel ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Ön tarafta ise 16 megapiksel kamera mevcut. Bu kamera da 3D Uçuş Süresi sensörüyle destekleniyor.

İLGİLİ HABERLER