İncelemelerManşetler

Huawei MatePad Pro 13.2 İncelemesi

Huawei MatePad Pro 13.2

  • 13.2 inç Esnek OLED Ekran
  • NearLink ile Güçlendirilmiş M-Pencil
  • 12 GB RAM
  • 256 GB / 512 GB ROM

Huawei, giderek daha da çeşitlendirdiği MatePad tablet serisini profesyonellere özel yeni bir ürünle zenginleştiriyor. Daha önce gördüğümüz 12.6 inç ekranlı MatePad Pro tabletler hem performans hem de deneyim açısında gerçekten doyurucu olmuştu. Özellikle üretkenlik odaklı tabletlerin giderek daha da büyük ekranlara sahip olmaya başladığı bu zamanlarda Huawei, MatePad Pro ürün segmentine 13.2 inç ekranlı yeni bir seçenek ekledi. Huawei’nin 2023 bitmeden hemen önce Dubai’de düzenlediği küresel lansman etkinliğinde tanıtılan ve Huawei Online Mağaza’da satışa sunulan Huawei MatePad Pro 13.2, esnek OLED ekranı yüksek performans sunan donanım bileşenleriyle buluşturuyor. Üstelik tabletle birlikte edineceğiniz klavyeli kılıf ve 3. Nesil M-Pencil ile birlikte üretkenliği ve verimliliği daha da artırma imkanı var. Huawei MatePad Pro 13.2 inceleme yazısı ve videosunda, en yeni Huawei tableti ile ilgili detaylar ve yorumlar yer alıyor.

Huawei MatePad Pro 13.2 inceleme: Tasarım

Huawei MatePad Pro 13.2, adından da anlaşılacağı üzere 13.2 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip bir ekranla geliyor. Ekranın etrafını, tüm kenarlarında hemen hemen aynı kalınlığa sahip olan çok ince bir çerçeve sarıyor. Böylelikle yüzde 94 gibi, şimdiye kadar bir tablette görülmemiş bir ekran-gövde oranına ulaşılıyor. Yatay tutuş varsayılan olarak alındığında, ekranın üst kısmında ön kamera ve Uçuş Süresi kamerasında ev sahipliği yapan, ince ve geniş bir çentik bulunuyor. İnce çerçeveye rağmen tableti tuttuğunuzda ekranda dokunmaya bağlı yanlış komutlar meydana gelmiyor.

huawei matepad pro 13.2 inceleme

Üst sınıf tabletlerde ince profil genel olarak gördüğümüz bir unsurdur, ancak Huawei MatePad Pro 13.2, işleri biraz daha ileri götürüyor. Bu tabletin profil kalınlığı sadece 5.5 mm. Piyasadaki diğer üst sınıf tabletlerle karşılaştırıldığında, Huawei tabletinin bu alanda önde geldiğini görüyoruz. Benzer bir durum ağırlık tarafında da karşımıza çıkıyor. 580 gram ile, 13.2 inç ekranlı bir tablet için ağırlığın gayet iyi seviyede olduğunu görüyoruz. Geniş yüzey alanı ile birleştiğinde, bu ağırlık gövdeye iyi biçimde dağılıyor ve uzun süreli kullanımda bile yorgunluk hissi yaratmıyor. Öte yandan sadece üç parmakla kolay biçimde kavramak da mümkün oluyor.

Huawei MatePad Pro 13.2’nin düz arka kapağı, darbeye ve çizilmeye karşı dayanıklı ve yüksek mukavemetli cam elyaftan yapılmış. Mat ve hafif kumlanmış yüzeyiyle gerçekten hoş görünüyor. Altın Siyahı ve Yeşil olmak üzere iki farklı renk seçeneği var. Bu incelemenin kahramanı olan Altın Siyahı renk gerçekten hoş görünüyor. Arka kapakta Huawei logosu, yatay eksende yerleştirilmiş. Daire şekilli kamera modülü ise sağ üst köşede bulunuyor. Burada iki tane kamerayı ve LED flaşı görüyoruz. Huawei’nin özellikle Mate serisi akıllı telefonlarında gördüğümüz tarzda bir kamera modülünü görmek hoş bir tasarım detayı oluyor.

huawei matepad pro 13.2 inceleme

Tabletin kısa kenarlarına yerleştirilmiş ikişer taneden toplam dört adet hoparlör ızgarası var. Sağ kenarda, iki ızgaranın ortasında USB-C portu bulunuyor. Sol kenarda ise, üste doğru yerleştirilmiş güç düğmesi var. Üst kenarda, güç düğmesine çok yakın bir noktada ses tuşları var. Bu iki tuşun da derinlikleri ve sertlikleri iyi biçimde ayarlanmış. Sadece yatay değil, dikey tutuşta da rahatlıkla erişilebiliyor. Üst kenarda üç tane mikrofon deliği de mevcut.

Huawei MatePad Pro 13.2 inceleme: Ekran ve Ses

Huawei MatePad Pro 13.2, esnek OLED ekranlı ilk tablet olma özelliğini taşıyor. Adından da anlaşılacağı üzere, 13.2 inçlik ekran 2880 x 1920 piksel çözünürlüğe sahip. 1000 nit ile, tabletlerde pek görmediğimiz seviyede yüksek bir parlaklık var. Gerçekten de, en yüksek ayar seviyesinde tabletin ekranının sunmuş olduğu parlaklık etkiliyor. 1.000.000:1 kontrast oranı ise yazıların daha keskin ve okunaklı, renklerin ise daha canlı ve gerçekçi görünmesini sağlıyor. Renkler demişken, ekranın 1,07 milyar renk derinliği var. 1’in altındaki DeltaE değeri de profesyonel düzeyde renk doğruluğunun sunulduğu anlamına geliyor. sRGB ve DCI-P3 renk desteği de mevcut. Tüm bu yüksek seviyedeki renk destekleri, Huawei MatePad Pro 13.2’yi multimedya, oyun ve eğlence gibi aktivitelerin yanında, fotoğraf ve video düzenleme, çizim yapma gibi üretkenlik odaklı işler için de bir hayli elverişli hâle getiriyor.

huawei matepad pro 13.2 inceleme

Ekran ayarlarında, Renk adında özel bir bölüm görüyoruz. Burada yer alan Doğal Ton seçeneği, ekranın renk sıcaklığını ortamın ışık koşullarına göre dinamik biçimde ayarlıyor. Özellikle ekranda, beyaz arka planın yoğun olduğu e-kitap gibi içerikleri okurken bu ayar daha gerçekçi bir görünüm sağlıyor. Renk modu ve sıcaklığı bölümü ise, ekranın renk sıcaklığı üzerinde daha fazla kontrol imkanı sağlıyor. Varsayılan olarak aktif olan Normal modu, görüntülenen içeriğe göre sRGB veya P3 renk alanını otomatik olarak uyguluyor. Canlı’yı seçtiğinizde ise P3 renk alanı aktif hâle geliyor ve bu da renkleri daha canlı ve gerçekçi hâle getiriyor. Bununla birlikte beyazlar biraz daha mavi tarafa doğru kayıyor. Özellikle film izleyecekseniz, Canlı modunu seçmeniz yerinde olacaktır.

OLED ekranın varlığı sayesinde Aktif Bekleme Ekranı özelliğinden de yararlanabilirsiniz. Tabletin ekranı uyku durumundayken ekranda çeşitli animasyonlar veya görseller eşliğinde saati veya tarihi görüntüleyebilirsiniz. Ekran ve parlaklık ayarları içinde yer alan eKitap modu, ekranda monokrom renkleri hakim kılarak, özellikle e-kitap ve bunun gibi içeriklerde daha doğal bir okuma deneyimi sunuyor. Göz Konforu modu ise, ekranın mavi ışığını süzerek göz sağlığına katkıda bulunuyor. Üstelik MatePad Pro 13.2’nin ekranı, TÜV Rheinland Göz Konforu 3.0 sertifikasına da sahip. Gerçekten de, göz konforu modu etkinleştirildiğinde, renklerin düzgün biçimde görüntülenmesiyle mavi ışığın süzülmesi arasında iyi bir denge kuruluyor.

MatePad Pro 13.2’nin ekranı, 3:2 görüntü oranıyla verimlilik tarafında bir başka önemli unsuru da bünyesinde barındırıyor. Özellikle Huawei’nin üretkenlik odaklı MateBook dizüstü bilgisayarlarında görmüş olduğumuz bu görüntü oranı, daha fazla satır sayısı sayesinde tek bir bakışta daha fazla içeriği ekranda görmeyi sağlıyor. Üstelik aynı anda iki pencereyle kullanımda da iki uygulama penceresi için de yeterli bir alan sağlanıyor.

huawei matepad pro 13.2 inceleme

Tabletin parlak ve yüksek renk destekli ekranı, HDR içerikler için de elverişli. Ancak burada dikkat çekmemiz gereken bir nokta var. Netflix, Amazon Prime Video veya YouTube gibi platformlarda bu destekten yararlanmak için, AppGallery’den GBox’ı indirmeniz ve bu uygulama aracılığıyla Google Play Store üzerinden söz konusu uygulamaları kurmanız gerekiyor. Örneğin bu yolla yüklediğiniz Netflix’te, HDR destekli içerikleri yüksek dinamik aralıkta izlemeniz mümkün oluyor.

Ses tarafına geldiğimizde, üst sınıf bir tablette duymayı beklediğimiz sesi MatePad Pro 13.2’de duyuyoruz. Bu tablette 4 set özelleştirilmiş bas hoparlör ve 2 set tiz hoparlör olmak üzere toplam 6 hoparlör bulunuyor. Böylelikle 82 dB’ye varan şiddette bir ses çıkışı sunuluyor. Gerçekten de, Huawei MatePad Pro 13.2’yi kutusundan çıkarıp açtığımızda duyduğumuz ses daha en baştan bizi etkiledi. Huawei Sound teknolojisi, bu altı hoparlör sisteminin sunduğu sesi daha sürükleyici ve sarmalayıcı hâle getiriyor.

Huawei MatePad Pro 13.2’de film izlerken başka bir hoparlöre ihtiyaç duymazsınız. Stereo ses etkisi yüksek olan ve çevresel sesi de başarılı biçimde sunan hoparlör sistemi, içeriğe kendinizi kaptırmanızı sağlar. Müzik dinlerken dengeli biçimde dağılmış baslar ve tizler iyi bir deneyim elde etmenizi sağlar. Eğitim odaklı işlerde, insan sesi de net ve anlaşılır biçimde duyulabiliyor. Oyun oynarken de ayak sesi ve bunun gibi detayları da iyi biçimde duymanız mümkün oluyor.

huawei matepad pro 13.2 inceleme

Kulaklık tarafında en güzeli, bir Süper Cihaz olan MatePad Pro 13.2 ile rahat ve kolay biçimde bağlanabilecek, aynı zamanda iyi bir ses kalitesi sunacak Huawei FreeBuds Serisi kulaklıklardan bir tanesini seçmek olacaktır. En yeni kulaklık modellerinden olan Huawei FreeBuds Pro 3, özellikle müzik dinlemek veya film izlemek gibi işlerle yoğun olarak ilgilenenler için uygun olabilir. Çalışanlar için ise açık tasarımlı Huawei FreeClip iyi bir arkadaş olacaktır.

Huawei MatePad Pro 13.2 inceleme: Performans ve Pil

Huawei MatePad Pro 13.2’de Kirin 9000W işlemci bulunuyor. 12 GB RAM barındıran tabletin 256 GB ve 512 GB’lık depolama alanı seçenekleri bulunuyor. Bu donanım paketi e-posta iletişimi, internette gezinme, video izleme, kamerayı kullanma, sosyal medya uygulamaları üzerinde faaliyet gösterme gibi işlerden çok daha fazlasını sunabiliyor. Huawei MatePad Pro 13.2’nin kullanıcı arayüzünde gezinti gayet akıcı, uygulamalar ve oyunlar hızlı şekilde açılıyor. Aynı anda birden fazla uygulamayı ekranda kullanırken bu uygulamalar arasında hızlı biçimde etkileşim göstermek de mümkün. Üstelik 12 GB RAM, çoklu görev performansını ileri derecede artırıyor. Aynı anda 5-6 uygulama arasında, işleri kaybetmeden, kaldığınız yerden devam etme imkanınız var. Ayrıca dizüstü bilgisayar tadında, birçok sekme ile çalışmak da mümkün oluyor.

MatePad Pro 13.2’yi GeekBench 5 testinden de geçirdik. Elde edilen sonuçlar, 2022’nin ikinci yarısında çıkan cihazlarda gördüğümüz Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcili cihazlarla aynı seviyede oluyor ki, bu sonucun da bir tablet için gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Pilin tamamen şarj olmasının 65 dakika gibi bir süre aldığı Huawei tarafından belirtiliyor ki, pratikteki izlenimlerimiz de şarj performansının gerçekten etkileyici olduğunu ortaya koyuyor.

Pil tarafına geldiğimizde, MatePad Pro 13.2’de çift hücreli, 10100 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Çift hücreli yapıda olması, pilin hızlı şekilde şarj edilmesine katkıda bulunurken, 88W Turbo Şarj desteği de prize olan bağlılığı azaltıyor. Tabletin kutusundan 88W güç adaptörü çıkıyor. Üstelik bu adaptör üzerinde hem USB-A hem de USB-C çıkışı var. Bu sayede diğer cihazlarınızı da şarj etmek için tek bir güç adaptörü kullanabilirsiniz.

huawei matepad pro 13.2 inceleme

Huawei MatePad Pro 13.2’nin güçlü işlemcisi ve büyük parlak ekranı pilin en büyük tüketenleri. Buna rağmen, yoğun kullanımda sabahtan akşama bir iş gününü rahatlıkla çıkaracak performansı bekleyebiliriz. Üstelik bu, tabletin Akıllı Manyetik Klavyesi bağlıyken de geçerli olacaktır. Bununla birlikte ekran parlaklığını çok yüksek seviyede tutmanın pili çabuk tüketen unsurlardan bir tanesi olacağını söylemek gerekiyor. Öte yandan tek bir şarjla 12 saat boyunca kesintisiz video oynatma imkanının bulunduğunu söylemeden geçmeyelim. Bu durum Huawei MatePad Pro 13.2’yi, özellikle uzun yolculuklarda güvenilir bir multimedya arkadaşı hâline getirecektir.

huawei matepad pro 13.2 inceleme

Huawei MatePad Pro 13.2 inceleme: Kamera

Tabletlerde kameralar genellikle arka plandadır, ancak Huawei kameralar bakımından da MatePad Pro 13.2’yi yüksek seviyede tutuyor. Tabletin arkasında, şık görünümlü kamera modülünde çift UHD kamera sistemi var. 13 MP UHD kameranın yanında 112 derece ultra geniş açılı bir kamera bulunuyor. Önde ise 16 megapiksel UHD kameranın yanında ToF (Uçuş Süresi) Kamerası yer alıyor. Bu ikinci kamera yakınlık algılama imkanı sağlayarak yüzle ekran kilidi açmanın daha yüksek bir güvenlik seviyesinde gerçekleştirilmesini sağlıyor.

huawei matepad pro 13.2 inceleme

Kamera uygulaması, büyük boyutlu tableti elde tutarken rahatlıkla kullanılabilecek şekilde tasarlanmış. Çekim modları arasında geçiş, çekim tuşu ve bunun gibi unsurlar, baş parmaklarınızla rahatlıkla ulaşabileceğiniz noktalarda bulunuyor. Tablet sabit tutarak düzgün ve net fotoğraflar çekmeniz mümkün oluyor.

Huawei MatePad Pro 13.2 ile çekilen fotoğraflar bir tablet için gayet iyi. Gerek yeterli ışık koşullarında gerek düşük ışıkta başarılı sonuçlar çıkarabiliyor. Gece modu ile de memnun edici gece manzara fotoğrafları çekmeye izin veriyor. Tabletlerde aranan kamera özelliklerinden bir tanesi olan belge tarama işlerinde de MatePad Pro 13.2’nin sergilediği performans başarılı görünüyor. Ön kamera da farklı ışık koşullarında, hatta düşük ışıkta memnun edici selfie fotoğraflar çekmenize izin veriyor. Üstelik daha geniş açıyla toplu fotoğraflar çekebilirsiniz.

Video tarafında ise en fazla 4K çözünürlükte ve 30 fps kare hızında çekimler yapmak mümkün oluyor. Tabletin güçlü mikrofon sistemi sayesinde çekim sırasında ses kaydı da kaliteli ve net bir sesle yapılabiliyor.

Huawei MatePad Pro 13.2 inceleme: Yazılım

Huawei MatePad Pro 13.2, HarmonyOS 4 ile yüklü olarak geliyor. Tabletler için uyarlanmış kullanıcı arayüzü, çeşitli unsurlarla rahat bir kullanım sağlıyor. Üstelik akıllı manyetik klavye ile kullanırken de dizüstü bilgisayar tadında bir deneyim elde etmenize izin veriyor. Ekranın alt kenarında yer alan Dock bölümü en sık kullandığınız on uygulamanın kısayolunu ve ek olarak en son açık olan üç uygulamanın kısayolunu görüntülemenize izin veriyor. Böylelikle bu uygulamalara hızlıca erişmeniz mümkün oluyor. Servis araçları ise, özellikle Huawei yapımı uygulamaları kullanırken, bu uygulamayı açmadan çeşitli işlevleri Ana ekrandan yerine getirmeyi sağlıyor. Üstelik Araç komboları ile birden fazla servis aracını tek bir kutucukta toplayarak ana ekranın verimliliğini artırabilirsiniz.

huawei matepad pro 13.2 inceleme

Huawei MatePad Pro 13.2’nin bir Süper Cihaz olduğunu söylemiştik. Bu durum Huawei markalı akıllı telefonlarla, MateBook Serisi dizüstü bilgisayarlarla hızlı ve verimli bağlantı imkanı sunuyor. Huawei akıllı telefonunuzun ekranını ve sesini MatePad Pro 13.2’ye yansıtarak telefonunuzu tabletiniz üzerinden kontrol edebilir ve hızlı şekilde fotoğraf, video veya belge taşıyabilirsiniz. Öte yandan MateBook Serisi dizüstü bilgisayarın yanında, büyük boyutlu ikinci bir mobil monitör olarak kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra, istediğiniz takdirde tableti dizüstü bilgisayarın yanında ikinci bir yardımcı cihaz olarak kullanabilirsiniz. MatePad Pro 13.2’ye metin girişini veya imleç kontrolünü MateBook dizüstü bilgisayarın klavye ve trackpad’ini kullanarak yapabilirsiniz.

Huawei AppGallery, MatePad Pro 13.2’ye uygulamaları veya oyunları indireceğiniz esas uygulama mağazası. Özellikle yerli popüler uygulamalar bakımından bu platform çok zengin. Aklınıza gelecek birçok bankacılık ve finans, eğlence, vb. kategorilerdeki uygulamaları bulabilirsiniz. Ayrıca farklı çizim ve üretkenlik uygulamaları da AppGallery’de mevcut. Netflix, Spotify ve bunun gibi küresel popüler uygulamaları da AppGallery’nin arama motorunu kullanarak bulabilir, indirebilir ve daha sonra bunların güncellemelerini de diğer uygulamalar gibi AppGallery’nin Güncellemeler bölümünden yapabilirsiniz.

huawei matepad pro 13.2 inceleme

YouTube, Gmail, Google Drive, Google Fotoğraflar gibi Google uygulamalarını ya da Google Play Store üzerinden diğer uygulamaları indirmek için de iyi bir çözüm var. Daha önceki Huawei akıllı telefon ve tablet incelemelerinde bahsettiğimiz, hatta hakkında özel bir dosya hazırladığımız GBox sayesinde, alıştığınız uygulamalara ve servislere erişmeye devam edebilirsiniz. Başlangıç için Huawei AppGallery’deki arama kutucuğuna GBox ya da YouTube gibi bir Google uygulamasının adını yazmanız gerekiyor. Karşınıza çıkacak ilk sonuca tıklatarak GBox’ı kurun, sonrasında Google Hesabınız ile giriş yapın, gerekli izinleri verin. GBox ana ekranında Google Play Store kısayolunu göreceksiniz. Bunu Ana ekrana ekleyerek daha kolay biçimde erişebilirsiniz. Bu Google Play Store aracılığıyla, diğer Android tabletlere ve telefonlara indirilebilen uygulamaları yükleyebilirsiniz. Öte yandan GBox’ın ana ekranında; Zoom, Microsoft Teams, Netflix, Duolingo gibi çeşitli popüler uygulamalar da tavsiye ediliyor.

GBox üzerinden iyi bir deneyim sağlanıyor. YouTube Premium abonesiyseniz, videoyu küçük pencereye aktarma, arka planda sadece sesi oynatma, daha sonra izlemek için indirme gibi imkanlardan yararlanabilirsiniz. Netflix ise HD içerikleri ve hatta HDR içerikleri izleme imkanı veriyor. Disney+, Amazon Prime Video ve bunun gibi multimedya uygulamaları için de GBox iyi bir çözüm. Öte yandan Netflix aboneliği dahilindeki oyunları da Google Play Store üzerinden indirerek oynama imkanına sahipsiniz. Diğer Google uygulamaları ve servisleri de rahat biçimde kullanılabiliyor. Bildirimleri ise GBox üzerinden alabiliyorsunuz.

huawei matepad pro 13.2 inceleme

MatePad Pro 13.2’nin büyük ekranı, aynı anda birden fazla uygulamayı rahatlıkla kullanmaya izin veriyor. 3:2 görüntü oranı, aynı anda iki uygulama için yeterli satır ve sütun genişliği sağlıyor. Üstelik aynı anda iki uygulamayı daha yüzer pencerede açabilir, böylelikle toplam dört uygulamada çalışabilirsiniz. Bu uygulamalar arasındaki etkileşim de akıcı ve hızlı. Sürükle ve bırak yöntemiyle fotoğraf veya metin taşıyabilirsiniz. Super Hub adı verilen, Huawei MateBook Serisi dizüstü bilgisayarlarda da gördüğümüz bir özellik burada da mevcut. İnternet Tarayıcısı ve bunun gibi uygulamalarda, bir web sayfasındaki metni tarayıp hafifçe basılı tuttuğunuzda, sağ üst köşede Super Hub kutucuğu belirecektir. İçeriği buraya sürükleyip bırakın, daha sonra Notlar gibi başka bir uygulamada Super Hub’ı açarak içeriği buradan sürükleyerek diğer uygulamaya taşıyın. Galeri’deki fotoğrafları uygulamalar arasında taşımak için de Super Hub’ı kullanabilirsiniz.

Uygulama Çoğaltıcı olarak adlandırılan ve daha önceki Huawei dizüstü bilgisayarlarında da gördüğümüz bir özellik, özellikle dikey kullanıma göre optimize edilmiş çeşitli uygulamaların yatayda daha rahat biçimde kullanılmasının sağlıyor. TV+, BluTV, Sahibinden, Petal Search gibi uygulamaları açtığınızda, bunlar yatayda dikey görünümde, ekranın her iki yanında geniş çubuklarla açılıyor. Böylelikle uygulamayı kullanmak için tableti çevirmenize gerek kalmıyor. Kenarlardaki boşluklarda yukarı aşağı kaydırarak gezinebilirsiniz. Uygulama içinde yeni bir sayfa açtığınızda, bu sayfa ikinci bir uygulama penceresinde, önceki sayfanın yanında açılıyor. Böylelikle uygulama içinde gezinti kolaylaşıyor.

Huawei MatePad Pro 13.2 inceleme: Aksesuar

Huawei MatePad Pro 13.2, Akıllı Manyetik Klavye ve 3. Nesil M-Pencil gibi iki kullanışlı aksesuar sayesinde çok daha verimli ve kullanışlı bir cihaz hâline dönüşüyor. Üstelik her iki aksesuarı da, tabletle birlikte, ek bir ücret ödemeden edinme imkanınız var.

huawei matepad pro 13.2 inceleme

Öncelikle Akıllı Manyetik Klavye, MatePad Pro 13.2’yi tam donanımlı bir dizüstü bilgisayara dönüştürüyor. Bu aksesuar iki parçadan oluşuyor. Birinci parçayı manyetik kuvvet yardımıyla arkaya sıkıca tutturuyorsunuz. Bu parçada yer alan stand 45 dereceye kadar açılabiliyor, bu da tableti rahatlıkla bir yere koymanıza, görüntülü görüşmeler gerçekleştirmenize veya dizüstü bilgisayar gibi kullanacak şekilde konumlandırmanıza izin veriyor.

İkinci parça ise tam boyutlu bir klavyeyi barındırıyor. Bu klavyenin dokunmatik yüzeyi de var. Üstelik Huawei burayı bir tablet aksesuarındakine göre epey büyük boyutta tasarlamış. Yumuşak yüzeyi sayesinde tablet üzerinde imleci rahatlıkla kontrol edebilirsiniz. Üstelik çok parmaklı dokunmatik hareketlerle uygulamalar arasında gezintiyi veya web sayfası içinde kaydırmayı kolaylaştırıyor. Klavyenin kendi pili var, tabletin arka yüzüne manyetik kuvvet yardımıyla sıkıca tutturuluyor, üstelik kablosuz olarak şarj oluyor. Bağlantı Bluetooth üzerinden sağlandığı için, istediğiniz takdirde bu parçayı tabletten ayırmanız mümkün. Bu durumda bile klavyeyi veya dokunmatik yüzeyi kullanarak yazı yazmaya veya kullanıcı arayüzünü yönetmeye devam edebilirsiniz. Özellikle hareket alanınız kısıtlı olduğunda bu tarz bir kullanım fazlasıyla yararlı olacaktır.

huawei matepad pro 13.2 inceleme

Huawei MateBook Serisi dizüstü bilgisayarlarda gördüğümüz tarzda tuş dizilimine, yeterli tuş aralıklarına ve 1,5mm’lik tuş basma derinliğine sahip olan klavye, uzun süreli kullanımlarda bile rahat etmenize olanak tanıyor. Yazı yazarken parmak uçlarınızda basınç hissetmiyorsunuz, yazı yazma hızı da gayet iyi. Klavyenin en üst satırında yer alan fonksiyon tuşları sayesinde ses, ekran parlaklığı gibi unsurları da rahat biçimde yönetmeye izin veriyor.

Huawei M-Pencil ise 3. nesile ulaştı. Tasarım ve biçim anlamında herhangi bir değişiklik yok. Ancak NearLink teknolojisi sayesinde şimdi tablete çok daha hızlı ve kararlı bir bağlantı kuruyor. Düşük gecikmesi de gerçek bir kağıt-kalem hissini veriyor. 10 bin dereceli basınç hassasiyeti de gerçek bir kalemle kullanırken yaptığınız hareketlerin, uyguladığınız basınca göre mürekkepteki değişikliklerin doğru biçimde yansıtılmasına izin veriyor.

huawei matepad pro 13.2 inceleme

Huawei M-Pencil’ı MatePad Pro 13.2’nin kamera tarafındaki uzun kenarında yer alan manyetik alana tutturarak eşleştirebilirsiniz. Manyetik kuvvet yardımıyla buraya sıkıca tutunuyor, taşırken de rahatlık sağlıyor. Öte yandan şarj işlemi de buradan gerçekleşiyor. M-Pencil ile kullanabileceğiniz birçok uygulamayı Huawei AppGallery’de ve GBox aracılığıyla Google Play Store’da bulabilirsiniz. Ancak Huawei Notes uygulaması, tek başına fazlasıyla kullanışlı ve başka bir uygulama kullanmaya ihtiyaç bıraktırmıyor.

Huawei Notes uygulaması farklı şablon ve kalem seçenekleriyle gerçek bir defter veya kağıt hissini iyi biçimde veriyor. Düşük gecikme ve farklı basınç seviyelerini algılaması sayesinde kara kalem, tarama, profesyonel seviyede çizim gibi işlerde de başarılı. PDF dosyalarını açarak bunların üzerinde kalemle not alma ve çizim yapma imkanı sunması da favori işlemlerimizden biri olmayı sürdürüyor. Notları görüntü veya PDF olarak dışa aktarmanın yanı sıra, şimdi özel HiNote formatı sayesinde diğer Huawei cihazlarına da kolaylıkla aktarabilir ve notlar üzerinde çalışmaya başka cihazlarda devam edebilirsiniz.

huawei matepad pro 13.2 inceleme

Huawei MatePad Pro 13.2 inceleme: Sonuç

Daha büyük ekranlı, profesyonel seviyedeki ihtiyaçlara iyi biçimde yanıt veren, aynı zamanda yüksek performans sunan tabletler giderek daha fazla ilgi çekerken, Huawei MatePad Pro 13.2 bu alanda standartları yeniden belirleyen oyunculardan biri oluyor. İnce ve hafif tasarımı dışarıda taşımayı kolaylaştırırken, büyük boyutlu esnek OLED ekranı sadece içerik tüketirken değil içerik üretirken de rahat etmenizi sağlıyor. Kirin 9000W işlemci, 12 GB RAM ile birlikte dizüstü bilgisayar seviyesinde bir performans sunuyor. 10100 mAh kapasiteli pil, yoğun kullanımda bile sabahtan akşama bir günü çıkarır.

  • huawei matepad pro 13.2 inceleme
  • huawei matepad pro 13.2 inceleme
  • huawei matepad pro 13.2 inceleme
  • huawei matepad pro 13.2 inceleme
  • huawei matepad pro 13.2 inceleme
  • huawei matepad pro 13.2 inceleme
  • huawei matepad pro 13.2 inceleme
  • huawei matepad pro 13.2 inceleme
  • huawei matepad pro 13.2 inceleme
  • huawei matepad pro 13.2 inceleme
  • huawei matepad pro 13.2 inceleme
  • huawei matepad pro 13.2 inceleme
  • huawei matepad pro 13.2 inceleme
  • huawei matepad pro 13.2 inceleme
  • huawei matepad pro 13.2 inceleme

HarmonyOS 4 işletim sistemi, tablete özel çeşitli düzenlemeleriyle birlikte tablet kullanımın ötesinde, dizüstü bilgisayar kullanıyormuş gibi hissetirecek bir masaüstü deneyimi yaşatıyor. Tabletle birlikte ücretsiz olarak edinebileceğiniz Akıllı Manyetik Klavyeli kılıf, bu alanda iyi bir tamamlayıcı oluyor. Yine Huawei Online Mağaza’dan satın aldığınızda ücretsiz olarak edinebileceğiniz 3. Nesil M-Pencil, yeni NearLink teknolojisi sayesinde düşük gecikme sunarak gerçek bir kağıda yazıyormuş ya da çizim yapıyormuş hissini veriyor.

YouTube ya da bunun gibi Google uygulamalarına ve Google Play Store’a erişim konusunda da GBox iyi şekilde hizmet veriyor. Onun dışında Huawei AppGallery’de, özellikle yerli uygulamalar konusunda beklentilere yanıt verme konusunda başarılı oluyor. Bunlar sayesinde aradığınız tablet deneyimini yaşamaya devam edebilirsiniz. Kameraları, tablet standartlarının ötesine geçmekle birlikte, belge tarama gibi ofis odaklı işlerde de iyi bir performans sergiliyor.

Bir Süper Cihaz olan Huawei MatePad Pro 13.2, Huawei akıllı telefonuna veya MateBook Serisi dizüstü bilgisayarına sahip olanlar için daha fazlasını sunacaktır. Eğer bu cihazlardan birine veya daha fazlasına sahipseniz, MatePad Pro 13.2 öncelikler listenizde yer alabilir. Bunun dışında, klavye ve kalemin ek bir ücret olmadan sunulması, kaliteli ve parlak ekranı, yüksek performansı ve güçlü kameralarıyla MatePad Pro 13.2, daha önce Huawei markasıyla tanışmamış olanlar için de iyi bir başlangıç noktası olacaktır.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER