İncelemelerManşetler

Huawei MateBook 14s 2023 İncelemesi

huawei matebook 14s 2023 inceleme

Huawei MateBook serisini 2023 yılının güncel bileşenleriyle zenginleştirmeye ve zamanın ihtiyaçlarına uygun hâle getirmeyi sürdürüyor. Bu sefer sıra, 14 inç ekranıyla, taşınabilirlik ve verimlilik arasında iyi bir denge kuran Huawei MateBook 14s 2023 bulunuyor. 2.5K Huawei FullView ekran, 13. nesl Intel Core H serisi işlemci seçenekleri, Süper Cihaz özelliğiyle diğer Huawei cihazlarıyla hızlı bağlantı kurma ve verimli çalışma imkanı gibi özellikler bu dizüstü bilgisayarda toplanıyor. Peki, başka neler var, bu dizüstü bilgisayarın sunduğu deneyim nasıl? Bu soruların yanıtını Huawei MateBook 14s 2023 inceleme yazısı ve videosunda, yorumlar eşliğinde bulabilirsiniz.

Huawei MateBook 14s 2023

  • 2.5K HUAWEI FullView Dokunmatik Ekran
  • 13. Nesil Intel Core H-Serisi İşlemci
  • AMB14SPR1000 kupon koduyla 1000 TL sepet indirimi

Huawei MateBook 14s 2023 inceleme: Tasarım ve Özellikler

Huawei MateBook 14s 2023, şimdiye kadar gördüğümüz diğer Huawei MateBook Serisi dizüstü bilgisayarların genel tasarım dilini yansıtmaya devam ediyor. Metal gövdesi, kumlanmış yüzeyi, elmas kesimli kenar işçilikleri ve kapakta yer alan hoş görünümlü Huawei logosu ile, üst sınıf bir dizüstü bilgisayar olduğunun hissini ve izlenimini vermeyi başarıyor. Bize inceleme için gelen Ladin Yeşili renk de, bu cihaza ayrı bir hava ve kimlik kazandırıyor.

huawei matebook 14s 2023 inceleme

En kalın yerinde 16.7 milimetre gelen gövdesi, 1.43 kilogram ağırlıkla da ekran büyüklüğü sınıfında iyi bir yerde bulunuyor. Gerek elde gerekse çantada rahatlıkla taşıyabilirsiniz. İnceliği sayesinde çantanıza da rahatlıkla sığacaktır. 14 inç ekran, 3:2 görüntü oranına sahip olduğu için normal dizüstü bilgisayarlara göre biraz daha dar ve uzun bir yapısı var. Sağlam ve kararlı menteşesi, ekranı 135 derece gibi geniş bir açıya kadar açmaya izin veriyor. Öte yandan menteşenin sağlamlığı sayesinde, dokunmatik ekranda çalışırken daha rahat etmenize izin veriyor. Ne de olsa, ekrana dokunurken veya sürükleme hareketi yaparken dizüstü bilgisayarın oynamasını istemezsiniz.

Huawei’nin dizüstü bilgisayarlarında görmeye çalıştığımız, klasik MateBook klavyesi, tam boyutlu biçimde MateBook 14s 2023 modelinde de mevcut. Geniş tuş aralıkları, 1.5 milimetrelik yeterli tuş basma mesafesi bu klavyeye hızlı şekilde alışmanızı sağlıyor. Ders projelerinizi hazırlarken veya raporlarınızı yazarken bu klavye sizi rahat ettirecektir. Şu anda okumakta olduğunuz inceleme makalesinin çok büyük bir kısmını da MateBook 14s 2023 üzerinde yazdım. Parmak uçlarında baskı hissetmeden, çok az tuş hatasıyla, hızlı biçimde yazı yazmam mümkün oluyor. Klavyenin üst kısmında, bilgisayarı kontrol etmeyi kolaylaştıran klasik Huawei kontrolleri bulunuyor. Eskiden kameranın gömülü olduğu yerde ise şimdi Dikte tuşu yer alıyor. Bu özel tuş Microsoft Konuşma Hizmeti ile entegre edilmiş ve iyi şekilde çalışıyor. Öte yandan klavyenin ark aydınlatması karanlıkta bile rahatça yazı yazmanıza olanak sağlıyor.

Klavyenin sağ üst köşesine gelecek yerde MateBook Serisi dizüstü bilgisayarların klasiği olan güç düğmesi ve buna entegre edilmiş parmak izi okuyucusu bulunuyor. İlk kurulum esnasında veya daha sonra parmak izinizi ekleyebilir ve bu hızlı birimden yararlanarak Kilitli Ekran’ı hızlıca geçebilirsiniz. Bununla birlikte, ekranın üst kısmında Windows Hello destekli yüz tanıma sistemi var. Bu birim, yüksek güvenlik seviyesi ve pratikliği bir arada sunduğu için, kimlik doğrulama tarafında ilk tercihiniz olabilir.

huawei matebook 14s 2023 inceleme

Klavyenin alt tarafında yer alan dokunmatik yüzey, 14 inç ekranlı bir dizüstü bilgisayar için fazlasıyla yeterli görünüyor. Parlak cam yüzeyi sayesinde parmak uçlarınız bu birim üzerinde rahatça kayıyor, imleci sorunsuz biçimde kontrol edebiliyorsunuz. MateBook 14s 2023’ü deneyimlediğim süre boyunca harici bir mouse bağlamaya ihtiyaç duymadım. Sadece tek bir parmakla yapılan tıklatmalarda değil, birden fazla parmakla Windows masaüstleri arasında gezinti, sayfalarda kaydırma ve benzeri işler de rahatlıkla yerine getiriliyor.

Üstelik her şey bununla sınırlı kalmıyor. Huawei’nin 2023 model MateBook Serisi dizüstü bilgisayarında tanıştığımız Force Touch teknolojisi sayesinde dokunmatik yüzeyden parlaklık, video oynatma, ses kontrolü, ekran görüntüsü alma, açık olan uygulamayı küçültme, tarayıcı sekmesini kapatma gibi işleri de yerine getirebiliyorsunuz. Masaüstünde, sağ alt köşede göreceğiniz Kontrol Paneli simgesine tıklatarak bu paneli açabilir ve burada Force Touch kontrolünü görebilirsiniz. Kolay anlaşılır arayüz vasıtasıyla dokunmatik yüzeyi en rahat kullanacağınız duruma getirebilirsiniz.

Fiziksel bağlantı seçenekleri tarafında MateBook 14s 2023, kısa ve öz bir yaklaşım sergiliyor. İhtiyaç duyacağınız portlar, sayı olarak aşırıya kaçmadan sunuluyor. Sol kenarda iki adet USB-C biçiminde port var. Bunlardan bir tanesi Thunderbolt 4 portu. Bunların hemen yanında ise HDMI portu bulunuyor. 3.5m kulaklık ve mikrofon jakını da bu tarafta görüyoruz. Karşı tarafta ise bir adet USB-A 3.2 Gen 1 portu bulunuyor. Bu yüksek veri transfer hızlı portlar sayesinde her türlü çevresel arabirim cihazınızı kolaylıkla ve yüksek verimlilikle bağlayabilirsiniz. Ayrıca iki USB-C portu da DisplayPort desteği sunuyor. Bu sayede monitörlerinizi de rahatlıkla bağlayabilirsiniz.

huawei matebook 14s 2023 inceleme

Ekranın yüzde 92.5’lik gövde oranı, 14.2 inç ekranlı bir dizüstü bilgisayara göre daha düşük bir yüzey alanının elde edilmesini sağlıyor. İnce ekran çerçevesinin varlığına rağmen Huawei, ekranın üst kısmına 720p web kamerasını, yüz tanıma sistemiyle birlikte yerleştirmiş. Yukarıda belirttiğimiz gibi, Windows Hello yardımıyla yüzünüzü taratarak Kilitli Ekran’ı geçebilirsiniz. Bu süreç gerçekten de hızlı. Web kamerasına gelince, günümüz şartlarında 1080p kameralar daha fazla tercih edilir hâle geldi, ancak 720p de görüntülü görüşmeler için yeterli. Kameranın sunduğu görüş açısı yeterli, düşük ışık performansı da iyi. Huawei’nin sunduğu çeşitli kamera araçlar da var. Otomatik ortalama, göz takibi, arka plan bulanıklaştırma, arka plan değiştirme veya yüz güzelleştirme araçları mevcut.

Huawei MateBook 14s 2023 inceleme: Ekran ve Ses

Huawei MateBook 14s 2023 modelinde 14.2 inç, 3:2 görüntü oranlı ekran var. LTPS/IGZO tipindeki bu ekran 2520 x 1680 piksel çözünürlüğe sahip. Bu da 213 ppi gibi bir piksel yoğunluğuna karşılık geliyor. Bir dizüstü bilgisayar için yeterli olan bu yoğunluk sayesinde pikselleri fark etmeniz zor. Keskinlik ve netlik fazlasıyla tatmin edici görünüyor. Huawei, ekranın yakınlaştırmasını yüzde 200 oranında ayarlamış. Bu oran sayesinde yazılar ve grafiklerin keskinliği yüksek oluyor, ancak ekran alanını daha verimli kullanmak için yakınlaştırmayı yüzde 150 seviyesine çekmenizi öneririz.

huawei matebook 14s 2023 inceleme

MateBook 14s 2023’ün 3:2 görüntü oranlı ekranı, aynı anda iki uygulamayı birlikte açma ve yeterli alanı sunma konusunda ihtiyaçlara yanıt veriyor. Bununla birlikte Photoshop veya Word gibi üretkenlik odaklı uygulamalarda daha fazla sayıda satır sunarak tek bir bakışta daha fazla içeriği ekranda görüntülemeye olanak sağlıyor. Bu görüntü oranının 16:9 videoları izleme konusunda da iyi olduğunu söyleyebiliriz. Altta ve üstte çubuklar olsa da, bunlar çok fazla göz tırmalamıyor, yeterli bir sahne alanı sunuluyor. Görüş açıları geniş, bu durum ortak çalışma ve eğlence tarafında iyi bir verim almayı sağlarken maksimum 400 nit parlaklık da bu ekranın memnun edici yanlarından bir tanesi. Gerçekten, çıplak gözle baktığınızda bile parlaklık seviyesi sizi etkiliyor. Bu yüksek seviye, MateBook 14s 2023’ü dış ortamda çalışmak için de uygun bir cihaz hâline getiriyor.

MateBook 14s 2023’ü profesyoneller için daha isabetli bir seçim hâline getiren ekran özellikleri ise renk tarafında sunulan zenginlik. sRGB renk gamının yüzde 100’ü desteklenirken renk doğruluğu ortalaması yani DeltaE değeri de 1’in altında. Bu, gerçek hayattaki renkleri ekrana yüksek doğrulukta yansıtabildiğiniz anlamına geliyor. Photoshop’da çalışırken, Lightroom’da fotoğraf düzenlerken veya bunun gibi başka tasarım işleriyle uğraşırken, bu yüksek renk doğruluğununun katkısını görüyorsunuz. 1500:1 kontrast oranının da ekranın renk tarafında sunduğu bu avantajları iyi biçimde desteklediğini söylemeden geçmeyelim. Siyah renk derinliği yüksek olurken beyazlar da olması gerektiği gibi gösteriliyor.

huawei matebook 14s 2023 inceleme

Bu arada Huawei, Nature Tone ve Smart Brightness teknolojileri sayesinde ekranın parlaklığını ve renk sıcaklığını ortam koşullarına göre dinamik olarak ayarlama imkanı veriyor. Bu durum, özellikle ekranda bir şeyler okurken veya ofis dokümanlarında çalışırken gerçek bir kağıtta çalışıyormuş hissini veriyor. Huawei, her zaman olduğu gibi göz sağlığını da unutmuyor. Bu dizüstü bilgisayarın ekranı da TÜV Rheinland Göz Rahatlığı Sertifikası 3.0 sahibi. Bu sayede mavi ışık etkilerini azaltarak özellikle geceleri çalışırken uyku düzeninizin bozulmamasını sağlıyor. Huawei, Kontrol Paneli içinde Göz Konforu için özel bir kontrol sunuyor. Buna tıklatarak göz konforu moduna hemen geçiş yapabilirsiniz. Öte yandan Photoshop ve benzeri profesyonel yazılımlarda çalışırken Pro Renk modunu etkinleştirerek, yukarıda bahsettiğimiz yüksek renk desteğinden yararlanabilirsiniz.

Bir de eKitap modu var. Bu modu etkinleştirdiğinizde MateBook 14s’nin ekranı bir e-kitap okuyucununkine benzer bir deneyim sunuyor. Kağıt benzeri ekran efekti eşliğinde, okuduğunuz e-kitabın gerçek bir kitap hissini vermesi mümkün oluyor.

huawei matebook 14s 2023 inceleme

MateBook 14s 2023’ün dokunmatik ekrana sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Bir dizüstü bilgisayarda dokunmatik ekran kullanma fikrine pek alışık olmayabilirsiniz. Ancak özellikle Netflix ve bunun gibi tam ekran Windows uygulamalarını kullanırken dokunmatik ekranla tabletlere yakın bir kullanıcı deneyimi elde eteniz mümkün olabilir. 7H sertlikteki cam, çok sert tıklatmalarda bile ekranın etkilenmemesini sağlarken cam üzerindeki parmak izi önleyici kaplama sayesinde parmak izi lekeleri de kolaylıkla çıkabiliyor.

120 Hz yenileme hızı da MateBook 14s 2023’ün öne çıkan ekran özelliklerinden bir tanesi. Bu yüksek hız desteği ilk başta web sayfalarında kaydırma ve bunun gibi işlerde daha fazla akıcılık sağlıyor. Ancak en büyük avantajı, oyunlarda daha yüksek bir akıcılığın ve gerçekçiliğin sağlanması oluyor. Intel Core i7 veya i9 gibi yüksek performanslı bileşenleri barındıran dizüstü bilgisayarda bu yüksek yenileme hızının hakkı da iyi şekilde veriliyor. Yarış veya aksiyon oyunlarında bu akıcılığın farkını görmek mümkün oluyor. Bu arada Huawei, 60 Hz ve 120 Hz yenileme hızları arasında elle geçiş imkanı veriyor. Fn+R tuşlarına basarak geçişi kendiniz yapabilirsiniz. Örneğin film izlerken veya günlük işlerinizi yaparken 60 Hz’de kalabilir, oyun oynarken tek bir hareketle 120 Hz’e geçiş yapabilirsiniz.

Ses tarafında da Huawei MateBook 14s 2023 güçlü. Bu dizüstü bilgisayara dört adet hoparlör eklenmiş. Huawei Sound teknolojisiyle güçlendirilen bu dört hoparlör, yüksek şiddette bir ses çıkışı sunuyor. Baslar iyi şekilde hissedilirken en yüksek ses seviyesinde patlama yok. Film izlerken veya müzik dinlerken başka bir cihaza ihtiyaç duymazsınız. Dörtlü mikrofon sistemi ise, ses kaydı alırken veya online toplantılara katılırken söylediklerinizin rahatlıkla anlaşılmasını sağlar. Huawei Sound ayarları içinde hoparlör ve kulaklıkla kullanımın yanında mikrofon için çeşitli ayarlar var. Bunları gözden geçirerek ve ön izlemeleri yaparak sizin için en iyi seçenekleri ayarlayabilirsiniz.

Huawei MateBook 14s 2023 inceleme: Performans ve Pil

Huawei MateBook 14s 2023, Intel Evo sertifikasını karşılayan bir dizüstü bilgisayar. Teknik özelliklerine baktığımızda, Intel’in gereksinimlerini yüksek profilli özellikleriyle karşıladığını görüyoruz. Huawei’nin bize gönderdiği inceleme ürününde Intel Core i9-13900H işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 32 GB RAM ve 1 TB NVMe SSD eşlik ediyor. Gerçekten de bu donanım paketi, grafik tasarım, video yapımı ve bunun gibi profesyonel seviyede işlerle uğraşanlar için biçilmiş kaftan niteliğinde. Aynı anda birçok sayıda Chrome sekmesini ve yazılımı açmaya alışmış benim gibi üretken kişiler için bu dizüstü bilgisayar, fazlasıyla yeterli olacaktır. Önümüzdeki birkaç yıla da iyi bir yatırım yapmış olacağınızı şimdiden söyleyebilirim.

huawei matebook 14s 2023 inceleme

60W TDP değerine sahip olan Intel Core i9-13900H işlemci, 14 çekirdek ve 20 yürütme birimine sahip. Intel Iris Xe dahili grafik işlemci birimini de barındırıyor. Bu yüksek performanslı işlemci, profesyonel seviyede video ve grafik düzenleme ya da çeşitli oyunları oynamada beklentileri iyi şekilde karşılayacaktır. Üstelik Huawei’nin sunmuş olduğu Performans Modu sayesinde, bir tuş kombinasyonuna basarak ihtiyaç duyduğunuz performansı elde edebilirsiniz.

MateBook 14s 2023 varsayılan olarak Dengeli modda geliyor. Adından da anlaşılacağı üzere, bu mod etkin olduğunda performans ve pil arasında bir denge tutturuluyor. Bilgisayar prize bağlı olmadığı zamanlarda sadece bu mod kullanılabiliyor. Kutudan çıkan 90W güç adaptörü ve USB-C kablosuyla bilgisayara bağladığınız zaman, Fn+P tuşlarına basarak performans modunu etkinleştirebilirsiniz. Bu mod ile TDP değeri en yüksek seviyeye çıkıyor, ancak Core i9 işlemciden de en iyi performans alınıyor. Aşağıdaki galeride göreceğiniz benchmark testlerindeki sonuçlar Performans Modu açık hâldeyken yapıldı ve gerçekten mobil kullanım odaklı bir dizüstü bilgisayar için göz doldurucu nitelikte bulunuyor.

huawei matebook 14s 2023 inceleme

Huawei MateBook 14s’de de, daha önce MateBook 16s’de gördüğümüz Süper Turbo özelliği var. Huawei PC Yöneticisi ayarları içinde yer alan bu özelliği etkinleştirerek, belirli kullanıcı senaryolarını belirleyen ve buna göre optimizasyonu iyileştiren teknolojiden yararlanabilirsiniz. Büyük boyutlu bir dosyayı açma, sık kullanılan oyunları açma gibi işlerde Süper Turbo ile hız artışı söz konusu oluyor. Süper Turbo’nun kapalı ve açık olduğu durumlarda yaptığım çeşitli testler de bu teknolojinin bir reklamdan ibaret olmadığını gösteriyor.

Huawei MateBook Serisi dizüstü bilgisayarların klasik özelliklerinden birisi olan Huawei Shark fin Fan sistemi, 8 milimetre genişlikteki kalın ısı kanalı ve alt tabakada yer alan geniş havalandırma ızgarası, MateBook 14s 2023’te de mevcut. 79 kanatlı ve 65mm boyutlu iki fan, ısının hızlı şekilde uzaklaştırılmasını ve bilgisayarın serin kalmasını sağlıyor. Gerçekten de, MateBook 14s’de, Performans modu açık durumdayken yaptığımız benchmark testlerinde sıcaklık, çok yüksek seviyelere çıkmıyor. Fan sesi duyulabilir olmakla birlikte, dizüstü bilgisayarı bu kadar yoğun bir şekilde çalışırken bile dizüstünüzde tutmanız mümkün oluyor.

huawei matebook 14s 2023 inceleme

MateBook 14s 2023, 60Wh kapasiteli bir pille geliyor. Bu pil, yaptığımız PCMark 10 pil testinde 8 saate yakın etkileyici bir sonuç verdi. Üstelik bu testte ekran parlaklığı maksimum seviyedeydi. Parlaklığı azaltarak daha uzun sürelere ulaşmak mümkün. Bu test bize MateBook 14s 2023’ün sabahtan akşama bir günü tek bir şarjla çıkarabileceğini gösteriyor. Özellikle bilgisayarı ödev için web’de araştırma veya ofis dokümanlarında çalışma gibi işlerde kullanan öğrenciler için bu pil performansı göz doldurucu olacaktır.

Bu dizüstü bilgisayar Süper Şarj desteğine sahip. Kutudan çıkan 90W güç adaptörü ile sadece 30 dakikada yüzde 58’lik bir şarj seviyesine ulaşılabileceği belirtiliyor. Ekran kapalı ve bilgisayar uyku durumundayken bu değere ulaşmak mümkün olacaktır. Bilgisayar açık ve kullanımdayken de iyi bir şarj performansı var. Bir yandan çalışmak zorundayken bir yandan da hızlıca şarj edip prizden ayrılmanız gerektiğinde de, bu dizüstü bilgisayarın 90W’lık güç adaptörünün tatmin edici bir performansı olacaktır. Bilgisayarın pilinin tamamı ise 1 buçuk saat civarında bir sürede tamamen doluyor.

MateBook 14s 2023, WiFi 6 ve WiFi 6E gibi en yeni kablosuz ağ protokollerini destekliyor. Günümüzde bu destekleri sunan router ve modem cihazları artmaya başladı. Huawei’nin de bu tarz ürünleri var. MateBook 14s 2023, bu destek sayesinde, eğer gigabit internet gibi bir hizmetten yararlanıyorsanız, mümkün olan en yüksek hızı elde etmenize izin verecektir.

Huawei MateBook 14s 2023 inceleme: Yazılım

Huawei MateBook 14s 2023’te Windows 11 Home yüklü olarak geliyor. Huawei, her zaman olduğu gibi yüklü gelen uygulamalar ve diğer yazılımlar konusunda aşırıya kaçmıyor. Hatta kendi sunduklarını da isteğe bağlı hâle getirmiş. Ancak bir Huawei akıllı telefonunuz ya da tabletiniz varsa, PC Yöneticisi ve Huawei Cloud uygulamalarını yüklemenizi tavsiye ederim.

huawei matebook 14s 2023 inceleme

PC Yöneticisi, öncelikle MateBook 14s 2023’ün bakımını yapma, mevcut durumunu en iyi hâle getirme gibi işlerde çok kullanışlı. Yukarıda sözünü ettiğim Performans modunu veya Süper Turbo modunu PC Yöneticisi içinden açabilirsiniz. Bilgisayarın donanım bileşenlerinin bakımını yapma, BIOS güncellemesini gerçekleştirme, sürücü güncelleştirmelerini yapma gibi işlerde de PC Yöneticisi kullanılıyor. Öte yandan PC Yöneticisi’nin Ayarlar bölümünde pil, cihaz başlangıcı ve bu gibi alanlara ait çeşitli seçenekleri de görüyoruz.

Bunların dışında PC Yöneticisi, Huawei markalı diğer cihazlarla bağlantının yönetildiği bir alan. Benim elimde olduğu gibi Huawei P60 Pro gibi bir akıllı telefona ya da Huawei MatePad 11.5 PaperMatte Edition gibi bir tablete sahipseniz, bu cihazları MateBook 14s 2023’e kolaylıkla bağlayabilir ve ortak çalışma yoluyla işlerinizi daha verimli biçimde gerçekleştirebilirsiniz. PC Yöneticisi sayesinde bağlantıyı hızlı biçimde kurabilir, bu cihazlardaki dosyalara erişebilir, fotoğraf veya videoların yedeğini bilgisayara alabilirsiniz.

P60 Pro gibi destekleyen bir Huawei akıllı telefonunuzun ekranını ve sesini MateBook 14s 2023’e yansıtabilir, telefonun kullanımını dizüstü bilgisayardan yapabilirsiniz. MeeTime görüşmelerini buradan gerçekleştirebilir veya telefonda başlatılan bir görüşmeyi bilgisayardan devam ettirebilirsiniz. Sürükle-bırak yöntemiyle fotoğraf, video veya belge transferi de hızlı biçimde yapılabiliyor.

huawei matebook 14s 2023 inceleme

Eğer bir tabletiniz varsa, bu cihazı MateBook 14s 2023’ün yanında ikinci bir monitöre ya da bir yardımcı cihaza dönüştürebilirsiniz. Birinci durumda bağlantı ve hız, kablolu ya da kablosuz olarak da hızlı. İkinci durumda ise dizüstü bilgisayarın klavyesini ve dokunmatik yüzeyini tablette de kullanabiliyorsunuz. Sürükle bırak yöntemiyle dosya veya metin taşıma işlemi burada da mevcut.

Huawei FreeBuds serisi kulaklık veya Sound Joy hoparlör gibi Süper Cihazlar’ı da MateBook 14s 2023 ile kolaylıkla bağlayabilirsiniz. Kontrol Paneli içinde yer alan Süper Cihaz bölümünde de, yakındaki Huawei telefon, tablet veya diğer Süper Cihazları’nı görebilir ve bu bölümden bağlantıyı başlatabilirsiniz.

Öte yandan Kontrol Paneli, bilgisayarda sık kullanılan veya işe yarayacak çeşitli işlevlere hızlıca erişme imkanı sağlıyor. Not Defteri, ekran görüntüsü alma, ekran videosu kaydetme, Huawei Sound ve Kamera ayarları burada. Super Hub olarak adlandırılan özellik ise, farklı uygulamalar arasında metin veya fotoğraf gibi içerikleri kolayca taşımaya izin veriyor. Çoklu Cihaz Dosyaları özelliği ise, bağlı Huawei telefonu veya tabletindeki dosyalara Windows Gezgini üzerinden erişmeyi, çoklu dosya taşıma işlemini gerçekleştirmeyi sağlıyor. AI Search ise, MateBook 14s 2023’te veya diğer Huawei Süper Cihazlarınızdaki içerikler üzerinde arama yapmanızı sağlıyor. Bu arada Huawei akıllı telefonunuz veya tabletinizdeki dosyaları hızlı şekilde aktarmak için Huawei Share’ı kullanabilirsiniz. NFC destekli akıllı telefonunuzu MateBook 14s 2023’ün dokunmatik yüzeyine temas ettirmeniz, bağlantının kurulması için yeterli olacaktır. Sonrasında dosya transferi de hızlı biçimde gerçekleşecektir.

Huawei MateBook 14s 2023 inceleme: Sonuç

  • huawei matebook 14s 2023 inceleme
  • huawei matebook 14s 2023 inceleme
  • huawei matebook 14s 2023 inceleme
  • huawei matebook 14s 2023 inceleme
  • huawei matebook 14s 2023 inceleme
  • huawei matebook 14s 2023 inceleme
  • huawei matebook 14s 2023 inceleme
  • huawei matebook 14s 2023 inceleme
  • huawei matebook 14s 2023 inceleme
  • huawei matebook 14s 2023 inceleme
  • huawei matebook 14s 2023 inceleme
  • huawei matebook 14s 2023 inceleme

Huawei MateBook 14s 2023, şık metal gövdesi ve ladin yeşili rengiyle, MateBook Serisi dizüstü bilgisayarlarda gördüğümüz çizgiyi sürdürüyor. 3:2 görüntü oranlı ekranıyla üretkenlik odaklı kişiler için kullanışlı bir görüntüleme ve çalışma alanı sunarken, bu ekran yüksek parlaklığı, kontrast oranı ve geniş renk desteğiyle özellikle görsel odaklı işler için beklentileri iyi biçimde karşılıyor. Göz Bakımı, Pro Renk gibi modları Kontrol Paneli üzerinden kolay erişilebilir hâle getirilmiş olması ise memnun edici. Dört hoparlörlü ses sistemi ve dörtlü mikrofon sistemi, bu dizüstü bilgisayarı film izleme, müzik dinleme, görüntülü görüşme, ses kaydı ve bunun gibi işler için yüksek verimlilik göstermesini sağlıyor.

Intel Core i9-13900H işlemci, 32 GB RAM, 1 TB SSD’den oluşan donanım paketi, günlük işlerin ötesinde, yüksek performans gerektiren fotoğraf düzenleme, video yapımı gibi profesyonel işler için fazlasıyla yeterli oluyor. Aynı anda birçok uygulamayı, Photoshop ve bunun gibi yüksek güç gerektiren uygulamalarla birlikte açtık. Öte yandan normal kullanımda sergilediği uzun pil ömrü de MateBook 14s 2023’ü, günün büyük bir kısmını dışarıda geçirenleri yarı yolda bırakmayacaktır. 90W süper şarj desteği de prize olan bağımlılığı azaltıyor.

Huawei MateBook 14s 2023, daha önce Huawei markasıyla tanışmamış olanlar için birçok açıdan kullanışlı ve cazip bir dizüstü bilgisayar. Eğer Huawei telefonu veya tableti aracılığıyla Huawei ekosistemine bir şekilde dahil olduysanız, MateBook 14s 2023 ile yapacaklarınızın kapsamı daha da genişliyor. Özellikle profesyoneller, iş akışlarında akıllı telefonlarını ve tabletlerini daha aktif biçimde kullanma imkanı yakalayacaktır.

44.999 TL’lik fiyatı karşılığında Huawei MateBook 14s 2023, 13. nesil Intel Core i9 işlemci, rahat taşınabilirlik, parlak ve yüksek renk doğruluklu ekran, uzun pil ömrü, hızlı şarj ve Huawei cihazlarıyla ortak çalışabilme gibi imkanları sunuyor. Bu özellikleriyle yüksek fiyat-performans oranlı bir dizüstü bilgisayar olmayı başarıyor.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER