Teknoloji

Intel Evo dizüstü bilgisayar standardını video görüşmeleri ve katlanabilirler için genişletiyor

intel arm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel, CES 2022’de “Intel Evo” sertifika programı için üçüncü nesil güncellemesini duyurdu. Şirket, gelecekteki cihazlar için daha iyi görüntülü arama deneyimi sağlamak için yeni gereksinimler ekledi, sertifikayı daha büyük ve güçlü dizüstü bilgisayarları ile yeni katlanabilir tasarımları içerecek şekilde genişletti.

Intel’in yıllar önce başlattığı Athene Projesi programının bir uzantısı olan Evo markası, 2020’de Intel’in 11. Nesil Tiger Lake yongalarıyla birlikte, müşterilerin belirli temel performans ve deneyim metriklerini karşılayan bir dizüstü bilgisayar alacaklarını bilmelerinin basit ve kolay bir yolu olarak tanıtıldı.

Özel olarak Evo markalı dizüstü bilgisayarlar, Intel’in 11. Nesil U-serisi veya Y-serisi yongalarından birini sunmanın yanı sıra dokuz saatten fazla pratik pil ömrüne sahip olmalı, uyku modundan bir saniyeden daha kısa sürede uyanmalıydı. Hızlı şarj (30 dakikada en az dört saatlik şarj için), Wi-Fi 6 ve Thunderbolt 4 destekleri de listede yer alıyor.

Doğal olarak, yeni duyurulan 12. Nesil Alder Lake yongaları ile Intel, Evo onayı için gereksinimleri de güncelliyor. Yeni Evo dizüstü bilgisayarların Intel’in yeni 12. Nesil yongalarını içermesi gerekecek, ancak aynı zamanda pil ömrüne, hızlı şarja ve diğer mevcut özelliklere ek olarak yeni bir akıllı işbirliği gereksinimi de var. Bu, yüksek kaliteli video konferans deneyimlerini zorunlu kılıyor. Bunun bir parçası olarak, yeni Intel Evo standardı, arka plan gürültüsünü azaltmak için Wi-Fi 6E ve AI tabanlı ses geliştirme ile birlikte en az 1080p web kamerasını zorunlu kılacaktır.

intel evo

Ek olarak Intel, Evo markasını sunacağı dizüstü bilgisayar çeşitlerini genişletiyor. Şirketin daha güçlü H-serisi yongalarına sahip dizüstü bilgisayarlar, mevcut Evo kurallarının üzerine birkaç ek gereksinimle birlikte ilk kez Evo markasını alabilir. Yani, bunlar bir Nvidia RTX GPU yerine Intel’in yaklaşan ayrık Arc grafiklerini kullanmak zorunda kalacaklar. Intel, buradaki amacının içerik oluşturucular için harika bir deneyim sağlamak olduğunu söylüyor. Evo markasının profesyonel odağı ve pil gereksinimleri göz önüne alındığında, oyun bilgisayarlarının logoyu kullanması pek olası görünmüyor.

Katlanabilir ve masaüstü bilgisayarlar için Evo sertifikaları

Ve belki de en ilginç nokta olarak Intel, katlanabilir dizüstü bilgisayarlar için üçüncü bir Evo sertifikası kategorisi sunuyor. Burada da cihaz üreticileri, büyük ve katlanabilir bir ekranın eklenmesiyle olağan Evo spesifikasyon listesine uymak zorunda kalacaklar. İlk Evo onaylı katlanabilirler, 2022’de piyasaya çıkacak.

intel evo

Ek olarak Intel, CES 2022’de duyurduğu ilk yeni 12. Nesil Alder Lake yonga dalgasıyla başlayarak Project Athena programını masaüstü bilgisayarlara genişleteceğini duyurdu. Dizüstü bilgisayarlar için Intel Evo programından farklı olarak, masaüstü bilgisayarlar için Project Athena gizlilik ve sürdürülebilirlik gibi şeylere öncelik vererek farklı deneyimsel gereksinimlere odaklanacak.

İLGİLİ HABERLER