Teknoloji

Huawei MateBook 13 Apple’ın MacBook Air’ına rakip olacak

huawei matebook 13

Huawei, dizüstü bilgisayar seçenekleri arasına ince ve hafif gövdeli yeni bir model ekledi. 13.3 inç, 3:2 görüntü oranlı ekran, Intel Whiskey Lake-U işlemci, entegre parmak izi okuyucu ve NFC desteği yeni Huawei MateBook 13’ün başlıca özellikleri arasında bulunuyor.

Huawei, MateBook 13’ün tanıtımını dün Çin’de düzenlediği bir etkinlikte gerçekleştirdi. Bu yılın başlarında tanıtılan MateBook X Pro‘nun aksine, bu modelde ekranın üst kısmında web kamerası yer alıyor.

Huawei MateBook 13’te 2160 x 1440 piksel, yüzde 100 sRGB renk aralığı destekli, ince çerçevesiyle yüzde 88’lik ekran-gövde oranı sunan IPS ekran yer alıyor.

huawei matebook 13

Dizüstü bilgisayarın gövdesi sadece 1.5 santimetre kalınlığa ve 1.27 kg. ağırlığa sahip. Gri, gümüş ve roze altın renk seçenekleriyle sunuluyor.

Huawei, MateBook 13’ü yeni MacBook Air’ın karşısına rakip olarak çıkarıyor. Apple’ın dizüstü bilgisayarıyla hemen hemen aynı boyutlara sahip olmasına karşın, ondan daha fazla işlemci gücü sunuyor. Bu bilgisayar; Intel Core i5-8265U ve Intel UHD 620 dahili grafik işlemci birimi veya Intel Core i7-8565U ve NVIDIA GeForce MX150 GPU konfigürasyonuyla satılacak.

8 GB LPDDR3-2133 RAM, 256 GB SSD barındıran bu dizüstü bilgisayar 42 Wh kapasiteli piliyle, Huawei’nin belirttiğine göre 10 saate kadar aralıksız video oynatma imkanını sağlayan çalışma ömrü sunuyor.

huawei matebook 13

Portlar arasında kulaklık jakı, aynı zamanda sağ ve sol taraflara yerleştirilmiş USB-C portları yer alıyor. Aynı zamanda güç butonuna yerleştirilmiş parmak izi sensörü de mevcut. Sistemde NFC modülü de var. Ayrıca Huawei Share 3.0 yazılımı da destekleniyor. Bu sayede dosyaları 30 MB/s’ye kadar çıkan hızlarla, PC ve Huawei markalı akıllı telefonlarla paylaşmak mümkün olabilecek.

Huawei, MateBook 13’ün aralık ayında satışa çıkacağını açıkladı. Fiyatının ne olacağı ve ilk olarak hangi ülkelerde satılacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER