Teknoloji

Huawei Mate 40 serisinde kamera halkasına işlev kazandırabilir

huawei mate 40

Huawei cephesinde gözler 26 Mart’ta gerçekleştirilecek P40 serisi tanıtımında olsa da, şirketin yılın ilerleyen dönemlerinde çıkaracağı ürünlere dair haber ve spekülasyonlar da etrafta dolaşıyor. Bu ürünler arasında en merakla bekleneni, hiç kuşkusuz Huawei Mate 40 serisi. İnternete sızan bir patent dosyası, Huawei’nin bu seride daha önce hiçbir üreticinin sunmadığı bir imkan sunabileceğini gösteriyor.

Huawei Mate 30 serisinde arka kamera sisteminin tasarımında değişikliğe gitmiş ve kamera sensörlerini bir halkanının içine yerleştirmişti. Sensörleri çevreleyen halka, hâlihazırda dekoratif olmanın ötesinde bir işleve sahip değil. Ancak yeni ortaya çıkan patent dosyası, Huawei’nin bu halka için ilginç fikirlerinin olduğunu gösteriyor. Bu fikirlerin geçmişinin 2019’un ortalarına kadar uzanması da ayrıca dikkat çekiyor.

Huawei’nin bu ay içinde Çin’de onaylanan patent başvurusu, kamera halkasına dokunmatik bir ekranın yerleştirilebileceğini gösteriyor. LetsGoDigital sitesi tarafından hazırlanan görseller, bu halka ekranın hem bilgilendirme hem de interaktif etkileşim amacıyla kullanılabileceği senaryoları ortaya koyuyor.

Halka ekranın sadece bildirim geldiğini belirtmek için ışık yaymaktan fazlasını yapabilmesi muhtemel görünüyor. Bildirime dair temel bilgileri göstermek veya belirli dokunuş veya kaydırma hareketleriyle telefonu yönetmek, ekranın kullanım alanı için verilen örnekler arasında sıralanıyor. Bu ekran sayesinde çalan müziğin kontrol edilebileceği, gelen aramaların yanıtlanabileceği veya geri çevrilebileceği, kamerada yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabileceği ifade ediliyor.

Huawei’nin “ölü” bir bölgeye işlev kazandırmak adına etkileyici bir yöntem düşündüğü rahatlıkla söylenebilir. Bu halka ekran, telefon arka paneli görülecek şekilde koyulduğunda veya elde tutulurken de ekstra katkı sağlama potansiyeli taşıyor. Ancak bunun zaten yüksek olan Huawei Mate 40 serisinin fiyatlarını daha da artırabileceğini unutmamak gerekiyor.

Huawei Mate 40 serisinin yılın ikinci yarısından önce tanıtılması beklenmiyor. Dolayısıyla Çinli üreticinin önünde henüz uzun sayılabilecek bir karar dönemi olduğunu belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER