Teknoloji

Mate 30 serisi Huawei’nin yüzünü güldürmeye devam ediyor

huawei mate 30
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, geçtiğimiz gün düzenlediği etkinlikte MatePad Pro adını taşıyan yeni tabletini gözler önüne çıkarmıştı. Şirket bu etkinlikte dikkat çekici başka duyurular yapmaktan da geri kalmadı. Huawei CEO’su Richard Yu, eylül ayının ortasında tanıtılan Mate 30 serisinin iki ay içinde 7 milyondan fazla sattığını belirtti.

Bu sayı, Mate 30 serisinin geçtiğimiz yıl çıkan selefi Mate 20 serisine kıyasla yüzde 20 oranında daha iyi bir satış performansı sergilediğini gösteriyor.

Mate 30 serisinin satışları hâlâ büyük ölçüde Huawei’nin ana vatanı Çin’de gerçekleşiyor. Akıllı telefonu Asya-Pasifik bölgesindeki bazı ülkelerde ve çok az sayıda Avrupa ülkesinde bulmak da mümkün. Yine de, Huawei’nin içinde bulunduğu koşulları düşününce 7 milyon satış rakamını geçmenin önemi biraz daha artıyor.

Söz konusu rakama Mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 5G, Mate 30 Pro 5G ve Mate 30 RS Porsche Design modellerinin dahil olduğunu belirtmekte fayda var.

Çin halkı Huawei Mate 30 serisine sahip çıktı

Mate 30 serisinin bu başarısının altında iki temel nedenin yattığı söylenebilir. Bunlardan ilki, Mate 30 serisinin üyelerinin gerçekten oldukça güçlü ve yetenekli telefonlar olması. İkinci faktör ise Çin’de yaşayan pek çok kişinin milli duygularla Huawei’ye sahip çıkması ve Mate 30 serisine yönelmesi.

Huawei Mate 30 serisinde farklı bütçelere uygun çok sayıda seçeneğin bulunması da bu ilginin somut biçimde görülmesine yardımcı olan unsurlar arasında yer alıyor. Huawei ve Google arasındaki ilişkin ne zaman normale döneceği bilinmiyor. Avrupa ve Hindistan gibi pazarlardaki Mate 30 satışlarının mevcut grafiğe nasıl bir katkı sağlayacağı da belirsizliğini koruyan noktalar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER