Teknoloji

Huawei Mate 30 Pro Avrupa’da satışa çıkmaya başladı

huawei mate 30 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Doğu Asya’daki yayılmasının ardından Huawei Mate 30 Pro Avrupa’da da başlangıcını İspanya ile birlikte gerçekleştirdi. Ayrıca Yeni Zelanda’daki tüketicilerde bu akıllı telefonu satın alma fırsatına sahip oldular.

Huawei İspanya web sitesine göre, Huawei Mate 30 Pro bu ülkede 9 Aralık 2019 tarihine kadar satışta olacak. Şu an için sınırlı sayıda piyasaya çıkarılan telefonun ilerleyen aylarda daha yüksek bir stok adediyle satışta olması bekleniyor. Aynı zamanda müşterilere Madrid’deki Huawei mağazasında geçerli olacak 299 avro değerinde kupon da verilecek.

Avrupa’nın yanı sıra Huawei Mate 30 Pro Yeni Zelanda’da resmen satışa sunuldu. Telefon bu ülkede 1499 Yeni Zelanda doları (5488 TL) karşılığında satılıyor. Bu fiyata bir paket veriliyor ve paketin içinde Huawei Watch GT 2 46mm akıllı saat de bulunuyor.

Huawei Mate 30 Pro’nun satılan versiyonlarında Huawei Mobil Servisleri’nin bulunduğunu, Google Mobil Servisleri’nin yüklü olarak gelmediğini hatırlatalım.

Huawei Mate 30 Pro özellikleri

Huawei Mate 30 Pro’da Kirin 990 işlemci bulunuyor. 6.53 inç ekranın uzun kenarları kavisli ve ekran kenarlara doğru 88 derecelik bir açı yapıyor.

4500 mAh kapasiteli pil, kutudan çıkan 40W Huawei SuperCharge şarj adaptörüyle hızlı şekilde şarj edilebiliyor. Aynı zamanda telefon 27W kablosuz şarj desteğine de sahip. Ters kablosuz şarj özelliği de daha da geliştirildi.

Kamera özelliklerine baktığımızda, arkada her biri 40 megapiksel çözünürlüklü, SuperSensing ve Cine Camera olarak adlandırılan iki kameranın da bulunduğu toplam dört kamera yer alıyor. Bu da fotoğraf ve video çekimi tarafında yeni deneyimlere kapı açıyor.

Huawei Mate 30 Pro’da ekran içi parmak izi sensörü de bulunuyor. IP68 ile suya ve toza dayanıklılık belgeleniyor. Telefon Avrupa’da 1049 avro fiyat etiketiyle satılıyor.

Huawei Mate 30 Pro’nun Türkiye’ye gelip gelmeyeceğine dair resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak aldığımız duyumlar Huawei Türkiye’nin bu telefonu satışa sunmayla ilgilendiği yönünde. Yeni gelişmeler oldukça bunları aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER