Teknoloji

Huawei Mate 30 Pro 5G’nin kamera performansına tam not

huawei mate 30 pro kutu açılımı

Kamera performansı, Huawei’nin küresel akıllı telefon pazarındaki yükselişinde önemli bir rol oynamıştı. Her yıl DxOMark’ın kamera testlerinde zirveye yükselen telefonlar çıkaran şirket, bu geleneği 2019’da da devam ettirdi. Geçtiğimiz eylül ayında tanıtılan Huawei Mate 30 Pro 5G, kamerasının sergilediği performansla DxOMark’tan en yüksek puanı almayı başardı.

Mate 30 Pro’nun 5G ve 4G versiyonları hemen hemen aynı kamera donanımına sahip. Her iki cihazda da 40 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 40 megapiksellik ultra geniş açılı sensör, 8 megapiksel çözünürlüklü telefoto lens ve 3D Uçuş Süresi (ToF) sensörü eşlik ediyor. Mate 30 Pro 5G’nin 4G uyumlu versiyonunu geride bırakmasının nedeni olarak ise yapılan ekstra yazılım dokunuşları öne çıkıyor.

Bu noktada Mate 30 Pro 5G ve 4G arasındaki farkın sadece iki puan olduğunu belirtmekte fayda var. Fotoğraf kanadına bakıldığında Mate 30 Pro 5G’nin zum otomatik odaklama kararlılığını, bokeh derinliği hesaplamasını ve Gece Modu’ndaki çoklu pozlama algoritmasını geliştirdiği görülüyor. Video tarafında ise dinamik renk aralığının geliştirildiğine dikkat çekiliyor. Telefonda HDR video kayıt özelliğinin olmadığını düşününce ortaya çıkan sonuç daha etkileyici hâle geliyor.

Huawei Mate 30 Pro 5G bazı kusurları da var

Ancak her şeyin muhteşem olmadığını da belirtmek gerekiyor. Mate 30 Pro 5G de kardeşinin bazı kusurlarını taşıyor. Bunlar arasında flaş kullanımında görülen beyaz dengesi ve pozlama tutarsızlıkları öne çıkıyor. Ultra geniş açılı kameranın odaklama uzunluğu konusunda da Mate 30 Pro 5G arkada kalıyor. Bu durum, görüş açısının daralmasına yol açıyor.

Huawei Mate 30 Pro 5G ile sunulan kamera iyileştirmeleri, insanları 4G destekli versiyondan bu versiyona geçiş yapma konusunda ikna etmeye yeterli olmayabilir. Yine de, şriketin DxOMark’ın listesindeki yerini koruması için Mate 30 Pro 5G’nin performansı gereken işi görüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER