Teknoloji

Huawei Harmony OS için akıllı telefon betasını gelecek ay paylaşacak

huawei harmonyos

ABD’de yeni bir başkan göreve gelecek olsa da, Huawei için eski günlere dönüşün pek kolay olmayabileceği belirtiliyor. Mobil ekosistemi için kendisine Google’ın servislerinden farklı bir yol çizen Çinli üretici, bu yolculuktaki önemli adımlardan birini atmaya hazırlanıyor. Huawei, Harmony OS platformu için hazırlanan ilk akıllı telefon betasını geliştiricilerle buluşturacak.

Huawei Tüketici Elektroniği Grubu’nda yazılım geliştirme departmanının başkanlığını yürüten  Wang Chenglu, açık kaynaklı platformun 18 Aralık itibarıyla geliştirici erişimine açılacağını belirtti. Beta sürümünün çalıştırıldığı ilk demo cihazları da 2021’in ilk iki ayında geliştiricilere ulaştırılacak.

Dr. Wang, Huawei’nin tüm personelinin Harmony etrafında yeni bir ekosistem oluşturmak için çalıştığını ve her şeyin planlandığı gibi gittiğini belirtti. 2021’in ilk çeyreğinde gelecek geri bildirimler doğrultusunda herkese açık beta sürecinin de nisan ayı itibarıyla başlaması planlanıyor.

Wang’in verdiği bilgiye göre, Huawei telefonlarının yüzde 90’ını Harmony OS güncellemesini almaya hazır durumda. ABD’nin yeni yönetimiyle birlikte tavrının yumuşaması ve Huawei ile Google arasındaki engellerin kalkması muhtemel olsa da, Çinli üreticinin Harmony OS ile çıktığı yolculuktan vazgeçmesi beklenmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER