Teknoloji

Huawei FreeBuds SE 2 İncelemesi

huawei freebuds se 2 inceleme

Akıllı telefonlar başta olmak üzere mobil cihazlardan 3.5mm kulaklık jaklarının genel olarak kalkması, tüketicilerde tam kablosuz kulaklıkların daha hızlı biçimde kabul görmesini sağladı. Tabii ki, ürün seçeneklerinin artması ve fiyatların da giderek daha makul seviyelere inmesi de bu ürünlerin benimsenmesinde büyük payı bulunuyor. Huawei, FreeBuds serisi kulaklıklarıyla bu ürün segmentinin ilerlemesinde önemli katkıları bulunuyor. Daha önce incelediğimiz FreeBuds Pro 2, FreeBuds 5 ve benzeri modelleriyle üst segmentte tüketicilere yenilikçi tasarım ve özellikler sunan şirket, uygun fiyat karşılığında yüksek performans isteyenler için de iddialı modeller sunuyor. 999 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla yakın zamanda ülkemizde satışa sunulan Huawei FreeBuds SE 2 de bu modellerden bir tanesi. Fiyatı karşılığında çok hafif tasarım, Bluetooth 5.3 desteği, toplamda 40 saate varan müzik dinleme imkanı gibi özellikler sunan bu tam kablosuz kulaklık modeli ile ilgili öne çıkan özellikler ve yorumlar detaylı Huawei FreeBuds SE 2 inceleme yazısı ve videosunda yer alıyor.

Huawei FreeBuds SE 2

  • 40 saat müzik çalma
  • Hafif ve kompakt
  • Hızlı Şarj

Huawei FreeBuds SE 2 inceleme: Tasarım

Huawei FreeBuds SE 2 kulaklıkların tasarımıyla bir hayli üst sınıf olduğunu söyleyerek işe başlamak gerekiyor. Bu kulaklıkları Ada Mavisi ve Seramik Beyazı olmak üzere iki farklı renk seçeneği var. Huawei test için beyaz renkli versiyonu bize göndermiş. Parlak yüzeyiyle hoş bir görüntü oluşturuyor. Gövde kısmı parmaklarınızla rahatlıkla kavrayacağınız uzunlukta tasarlanmış. Gövdeye verilen açı sayesinde kulağa otururken iyi bir destek noktası oluşturuyor.

huawei freebuds se 2 inceleme

Huawei, FreeBuds SE 2 kulaklıkları tasarlarken 300 binin üzerinde farklı kulak kanalı tasarımı ile ergonomik mühendislik ve test çalışmalarından yararlandığının altını çiziyor. Gerçekten de bu çalışmaların sonucunda kulağa rahatlıkla oturan ve kolay bir şekilde yerinden fırlamayan bir tasarım ortaya çıkmış. Öte yandan Huawei, bu kulaklığa kullanıcı dostu görünümü de kazandırmayı başarmış. Kulaklığın topuz kısmında yer alan hilal biçimindeki mikrofon ızgarası, bu kulaklığa bir kimlik kazandırmayı başarıyor.

Kulaklıkların dikkate değer önemli bir özelliği de çok hafif olmaları. Huawei, her bir kulaklık tekinin sadece 3.8 gram gelmesini sağlayarak kendisini bile geçmiş. Karşılaştıracak olursak, önceki nesil FreeBuds SE kulaklıklar 4.7 gram ağırlığa sahipti. FreeBuds Pro 2‘nin ağırlığı 6.1 gram, FreeBuds 5‘inki ise 5.4 gram. Bu kulaklıkların daha önce yayınladığımız incelemelerinde onların ne kadar hafif olduğundan bahsetmiştik. Şimdi FreeBuds SE, sanki kulakta yokmuş gibi bir his uyandırıyor. Hafifliğe ve kulağın hava almasını sağlayan yapısı sayesinde uzun süre boyunca kulaklarınızda rahatlıkla tutmanız mümkün oluyor.

Huawei sadece kulaklıkları küçültüp hafifletmekle kalmamış, aynı zamanda şarj kutusunda da benzer düzenlemelere gitmiş. Selefine göre daha kübik bir tasarım var, biraz daha üst sınıf kulaklıklarınkini andırıyor. Ağırlık ise yaklaşık 33 grama indirilmiş. Bu durumda kulaklıklar içindeyken şarj kutusu 41 gram civarında bir ağırlığa sahip oluyor ki, hem kompakt boyutları hem de hafifliği sayesinde FreeBuds SE 2’yi ceket veya pantolon cebinizde rahatlıkla taşımanız mümkün oluyor.

Şarj kutusunun tek bir parmak hareketiyle kolaylıkla açılan menteşesi var. Kapak, kolayca açıldığı gibi yine kolay biçimde ve sıkıca kapanıyor. Kapağın hemen altında Huawei logosu var. Alt kenara doğru, şarj durumunu haber veren küçük ve renkli bir LED lambayı görüyoruz. Alt kenarda ise USB-C portu bulunuyor. Kutudan şarj için kısa bir kablo da çıkıyor.

Huawei FreeBuds SE 2; küçük ve hafif olmasının yanı sıra, IP54 ile belgelenen suya ve toza dayanıklılık özelliğine sahip. Yani, yağmurlu günlerde veya yoğun terle geçen antrenmanlarda FreeBuds SE 2 kulaklıkları endişelenmeden kullanabilirsiniz. Ergonomisi, rahat taşınması ve sağlamlığı sayesinde FreeBuds SE 2’yi evde, ofiste, spor salonunda, parkta, metroda, otobüste; kısacası her yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Huawei FreeBuds SE 2 inceleme: Özellikler ve Performans

Huawei FreeBuds SE 2, Bluetooth 5.3 desteğine sahip. Bu en son Bluetooth teknolojisi uzun pil ömrü, uzun menzil ve kolay eşleştirme gibi noktalarla avantaj sağlıyor. Aynı zamanda yüksek kaliteli ses iletiminde de katkısı önemli oluyor. Eşleştirme işlemi saniyeler içinde tamamlanıyor. Yapmanız gereken, şarj kutusunun kapağını açmak, kulalıklar şarj kutusundayken kulaklıkların sol ve sağ tutamaçlarındaki dokunmatik alanlara 3 saniye boyunca aynı anda basılı tutmak. Bu şekilde FreeBuds SE 2 eşleştirme moduna geçecek. Daha sonra cihazınızın Bluetooth ayarlarına giderek FreeBuds SE 2’yi bularak işlemi tamamlayın.

huawei freebuds se 2 inceleme

Kurulum sonrasında kulaklığın yönetimini Huawei’nin AI Life uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. AI Life uygulaması iPhone’lar için App Store’da mevcut. Huawei cihazları içinde AppGallery’den dağıtılıyor. Diğer Android cihaz sahipleri de, öncelikle Huawei AppGallery’yi kurup daha sonra bu uygulamayı cihazlarına yükleyebilirler. FreeBuds SE 2 zaten telefonla eşleştirildiği için saniyeler içinde AI Life menüsünde görünecektir.

FreeBuds SE 2’nin AI Life sayfasına baktığımızda, en başta kulaklık teklerinin ve şarj kutusunun pil seviyelerini görüyoruz. Ses bölümü altında seçim yapabileceğiniz çeşitli ekolayzır efektleri var. Varsayılan ayarda bas, tiz ve orta frekanslar arasında bir denge kurulurken, diğer profillerde bunlardan her biri öne çıkarılıyor. Gerçekten de farklı profillere geçtiğinizde etkilerini hissetmeniz mümkün oluyor.

AI Life’da, Diğer başlığı altında da çeşitli araçlar ve kontroller sunuluyor. Örneğin, Güncellemeler bölümünden kulaklığın yazılım güncellemelerini kontrol edip uygulayabilirsiniz. Ayarlar içinde ise, Bluetooth 5.3’ün getirdiği düşük gecikmenin avantajlarından yararlanmanızı sağlayacak, oyunlardaki gecikmeyi azaltan Dinamik Gecikme ayarı mevcut. Kulaklıkları Bul bölümünden, her bir kulaklık tekinin sesini yüksek seviyede çaldırabilirsiniz. Eğer kulaklıklarınızı soyunma odası ve bunun gibi yerlerde düşürürseniz, bu araç epey işinize yarayabilir.

huawei freebuds se 2 inceleme

Bir de Hareketler bölümü var. Her bir FreeBuds SE 2 tekinin dışa bakan bölümlerinde dokunmaya duyarlı yüzey var. Buraya çift dokunarak ya da basılı tutarak çeşitli işlevleri yerine getirebilirsiniz. Örneğin, sağ veya sol kulaklığa çift dokunarak gelen telefon aramalarını yanıtlayabilir veya sonlandırabilirsiniz. Aramada değilken de bunların işlevlerini oynat/duraklat, sonraki şarkı, öncei şarj, sesli asistanı uyandır olarak belirleyebilirsiniz. Basılı tutma ise sadece gelen aramaları reddetmek için ayarlanabiliyor. Başka Huawei kulaklıklarında gördüğümüz Giyme Algılama, yani bir teki çıkardığınızda çalan ortam içeriğinin otomatik olarak durması özelliği ise bulunmuyor.

Ses konusunda Huawei FreeBuds SE 2’nin fiyatının hakkını fazlasıyla verdiğini görüyoruz. Huawei, kulaklıkların sahip olduğu küçük hacimli bölmelere ultra güçlü neodimyum mıknatıslı hareketli bobin ünitesi ve 4 katmanlı yüksek hassasiyetli kompozit 10mm diyaframı başarıyla yerleştirmiş. Bu sistem sayesinde güçlü baslar ve net tizler sunuluyor. Yüksek sesle müzik dinlemeye alışmamış, ortalama bir kullanıcı için kulaklıkları ses çıkış seviyeleri yeterli. En yüksek ses seviyesinde tizlerde parazit veya patlama yok. Varsayılan EQ ayarında tüm sesler dengeli biçimde dağıtılmış. Eğer bizim gibi basların yoğun olduğu bir deneyimden hoşlanıyorsanız, Basları yükselt iyi iş görüyoruz. Basların yoğun olduğu bazı pop ve dans parçalarında bunların etkisinin biraz daha artırıldığı anlaşılıyor. Vokallerin ön plana çıkartıldığı parçalarda da Sesler profili iyi işliyor. Ayrıca bu profil, podcast ve benzeri içeriklerin dinlenmesi için de iyi olacaktır.

Telefon görüşmelerinde veya ses kayıtlarında FreeBuds SE 2’nin mikrofon sistemi iyi iş çıkarıyor. Derin sinir ağı algoritması sayesinde arka plan gürültüsü seviyesi algılanıyor ve başarılı biçimde bastırılıyor. Siz konuşurken arka planda yer alan ve belirli bir seviyenin üstüne çıkmayan insan, trafik, motor ve bunun gibi sesler başarılı biçimde bastırılıyor. Tabii ki, bu durum sizin sesinizin tizinde biraz azalmaya yol açabilir, ancak bu arka plan gürültüsünün engellenmesi karşılığında sesiniz daha net ve anlaşılır biçimde yakalanmış olacaktır.

Huawei FreeBuds SE 2 inceleme: Pil

Pil, FreeBuds SE 2’nin selefine göre en fazla gelişim gösterdiği ve en güçlü olduğu yanlardan bir tanesi. Huawei, bu kulaklığın toplam 40 saat boyunca müzik dinleme keyfi sunabileceğini belirtiyor. Kulaklıklar tek bir şarjla 9 saat müzik çalma imkanı sunuyor ki, bu süre FreeBuds SE’dekine göre 3 saat daha fazla. Şarj kutusuyla elde edilen çalma süresi ise selefine göre 16 saat daha uzun hâle geliyor. Öte yandan sadece 10 dakikalık bir şarjla 3 saat müzik çalma imkanını sunan hızlı şarj özelliği, şarj kutusu tarafından sunuluyor.

huawei freebuds se 2 inceleme

Peki, Huawei bir yandan SE 2’nin hacmini ve pil kutusunu küçültürken bir yandan daha uzun çalma sürelerine nasıl ulaşıyor. Bunun sırrı, basitleştirilmiş yapı ile düşük güç tüketen bir çipin kullanılması, yüksek enerji yoğunluklu pile yer verilmesi ve yüksek verimli bir şarj algoritmasının kullanılmasından oluşan bir formül.

FreeBuds SE 2’nin bu performansı sayesinde, diyelim ki, uzun süren bir online konferansta, 10 dakikalık bir ara verdiğinizde kulaklıkları kutusuna yerleştirerek, geri kalan oturum için yetecek güce ulaşabilirsiniz. Kutudan kısa bir kablo çıkıyor. Bir ucu A tipi USB olan bu kabloyu bilgisayara bağlayarak şarj edebilirsiniz. Öte yandan uygun bir kabloyla P60 Pro ve benzeri, USB-C çıkışlı telefonlara bağlayarak da şarj etmeniz mümkün olacaktır.

Huawei FreeBuds SE 2 inceleme: Sonuç

  • huawei freebuds se 2 inceleme
  • huawei freebuds se 2 inceleme
  • huawei freebuds se 2 inceleme
  • huawei freebuds se 2 inceleme
  • huawei freebuds se 2 inceleme

Huawei, üst segmentin yanında giriş ve orta segmentte de iddialı FreeBuds serisi kulaklıklar sunuyor. FreeBuds SE 2, selefine göre kaydettiği ilerlemelerle, bütçesini düşünen ve verdiği paranın karşılığında en iyisini elde etmek isteyenler için çok isabetli bir ürün gibi görünüyor. Tasarımıyla üst sınıf kulaklıklara kafa tutarken hafifliği ve ergonomisi sayesinde günlük hayatta rahat kullanım sağlıyor. Uzun pil ömrü sayesinde, şarj kutusunu haftada bir şarj etmek yeterli olacaktır. Bluetooth 5.3 desteği de FreeBuds SE 2’nin en yeni teknolojileri barındıran bir kulaklık olduğunu gösteriyor. Tüm telefonlarla eşleştirmesi hızlı ve kolay biçimde gerçekleşiyor. Sadece Huawei telefonlarıyla değil, iPhone ve diğer Android telefonlarla da rahatlıkla kullanılabilir. AI Life uygulaması kontrol ve ayarlamalar konusunda büyük rahatlık sunuyor. Özellikle özel EQ ayarları, ses profili belirleme konusunda çok fazla deneyimi olmayan, sadece ne istediğini kesin çizgilerle bilenler için ihtiyaçlara iyi şekilde cevap veriyor. Ses kalitesi ve seviyesi, bu kulaklığı tercih edecek olan ana akım kullanıcı kitlesini fazlasıyla tatmin edecektir. Öğrencilerin de ders çalışırken veya online derslere katılırken bu kulaklığın sunduğu ses ve mikrofon kalitesinden memnun kalacaklarını düşünüyoruz. Arka plan gürültü engelleme özelliğinin performansı da iyi, günün büyük bölümünü kulağında kulaklıkla geçiren ve telefon görüşmeleri yapanlar için de FreeBuds SE 2 iyi bir deneyim sunacaktır. 999 TL’lik fiyat etiketinin karşılığında sunduğu şık tasarım, iyi ses kalitesi ve uzun pil ömrü, FreeBuds SE 2’yi içinde bulunduğu fiyat bandındaki en iddialı modellerden biri hâline getiriyor.

Huawei FreeBuds SE 2

  • 40 saat müzik çalma
  • Hafif ve kompakt
  • Hızlı Şarj
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER