Teknoloji

Huawei EMUI 11 dağıtımı için yol haritasını açıkladı

emui 11 ön inceleme huawei mate 30 pro

Hem koronavirüs salgını hem de ABD tarafından uygulanan yaptırım ve kısıtlamalar, Huawei için 2020’nin zorlu geçmesine neden olmuştu. ABD’nin yaptırımları, Çinli üreticinin müşterilerinde mevcut ürünlerin desteklenmesi konusunda kafalarda bazı soru işaretleri uyandırmıştı. Ancak Huawei EMUI 11 dağıtımı için açıkladığı takvimle bu soru işaretlerinin büyük kısmını ortadan kaldırıyor.

Huawei’nin EMUI 11 dağıtımı için paylaştığı yol haritası dünyanın önemli bir kısmını ve çok sayıda cihazı kapsıyor. Şirket, dağıtım sürecini 2021’in ilk çeyreği bitmeden tamamlamayı hedefliyor. Şirketin EMUI 10.1 dağıtımı için verdiği sözleri tutamadığı düşününce bu hedef kulağa biraz iddialı geliyor. Bu uzun liste, Huawei’nin güncellemeyeceği cihazları da gösteriyor.

Mate 30 ve P40 serileri, EMUI 11 güncellemesini alan ilk cihazlar olacak. Bu cihazlar için dağıtım önümüzdeki ay başlayacak. Bu telefonların Lite versiyonlarının listede olmaması ise en dikkat çekici eksiklik olarak göze çarpıyor. Listede şirketin P smart ve Y serisi cihazlarının bulunmaması da ayrıca dikkat çekiyor. Bu da Huawei’nin orta segment telefonlarını ikinci plana attığını gösteriyor.

EMUI 11’in adına rağmen Android 10’un üstüne kurulu olduğunu da hatırlatmak gerekiyor. Huawei henüz Android 11’e geçiş yapmasa da, şirketin içinde bulunduğu sıkıntılı durum nedeniyle bunun anlayışla karşılanacağı söylenebilir. Bu noktada güncellemenin dağıtımının bölgeden bölgeye ve cihaza göre farklılık göstereceğini belirtmekte fayda var.

Huawei, EMUI 11 dağıtımı için açıkladığı yol haritasıyla müşterilerine mevcut faaliyetleri konusunda sıkıntı yaşamadığını bir kez daha gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER