Teknoloji

Huawei ekran altı kamera arayüzünün patentini aldı

huawei

Oppo, ekran altına yerleştirilmiş ön kamera teknolojisini kısa süre önce MWC Şanghay’da sergilemişti. Vivo ve Xiaomi‘nin de benzer teknolojiler üzerinde çalıştığı biliniyor. Görünen o ki, başka bir Çinli üretici daha bu yola girmeye hazırlanıyor. Huawei de kısa süre önce ekrana altı kamera için hazırladığı kullanıcı arayüzünün patentini aldı. Şirketin patent dosyası, kameranın üstündeki alandan nasıl yararlanılabileceğini de gösteriyor.

Görünen o ki, Huawei’nin heybesinde bu alan için altı farklı çözüm bulunuyor. Görsellerden birinde bu alanın telefon görüşmeleri sırasında nasıl görüneceği gösteriliyor. Diğeri ise Kamera Modu konusunda bilgi veriyor. Patent dosyasında dikkat çeken bir diğer unsur ise ön kameranın yeri oluyor.

Oppo’nun teknolojisinde ön kamera ekranın orta üst kısmına gizlenmişti. Huawei ise kamerayı sol üst köşeye gizlemeyi planlıyor gibi görünüyor. Şirket mevcut Honor View 20 ve Nova 5i modellerinde kamera kesiğini ekranın sol üst köşesine yerleştirmişti.

Huawei ve diğer Çinli üreticilerinin bu fikirlerini ne zaman somut ürünlere dönüştüreceği şu an için bilinmiyor. Ancak mevcut durum, bu şirketlerin ilk etapta farklı yaklaşımları test ettiğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER