Manşetler

Oppo devrim yaratacak ön kamera teknolojisini duyurdu

oppo selfie

Akıllı telefon pazarında son yıllarda en yaygın trend, ekran-kasa oranını mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak. Bu da, bazı kritik bileşenlerin tamamen ekranın kapladığı ön panelden kaldırılmasını gerektiriyor. Pek çok şirket, bu bileşenleri ekranın içine yerleştirmek için çalışıyor. Ancak bu değişim kademeli olarak gerçekleşiyor. Parmak izi tarayıcısını ekrana entegre eden üreticilerin sayısı her geçen gün artıyor. Kamera konusunda ise ilk hamle Oppo‘dan geldi. Oppo selfie kamerasını ekranın içine yerleştirmeyi başardı.

Oppo daha önce de çerçevesiz ekran deneyimini sunmak için sıra dışı yaklaşımları değerlendirmişti. Ekran çentiklerini ve açılan selfie kameralarını kullanan şirket, dünyanın ekranın içine yerleştirilen ilk selfie kamerasını da MWC Şanghay’da duyurdu. Şirket, yeni teknolojisine dair ipuçlarını vermeye bir ay önce başlamıştı. Oppo yeni teknolojisini sergilerken, teknolojinin nasıl işleyeceği konusunda bilgi paylaşımında bulunmayı da ihmal etmedi.

Oppo’dan verilen bilgiye göre, ekranda yeniden tasarlanan piksel yapısıyla uyumlu olarak çalışan özel bir şeffaf materyal kullanılıyor. Sensörün diğer selfie kameralarından daha büyük olduğu belirtilirken, diyafram açıklığının daha yüksek olduğunun da altı çiziliyor. Ekranın altında kameranın bulunduğu bölümünde dokunmatik kontrollerin hâlâ çalıştığını ifade eden şirket, bunun görüntü kalitesine olumsuz bir etki yapmadığını da vurguladı.

oppo selfie

Oppo selfie kamerasının önüne ekran koymanın farklı faktörlerin etkisiyle, doğal olarak, görüntü kalitesini düşürebileceğini doğruladı. Ne var ki, şirket gelişmiş algoritmalarının bulanıklık ve parlama gibi sorunların üstesinden geleceğini ve kameranın görüntü kalitesinin ana akım cihazların kameralarıyla aynı seviyede olacağını savunuyor.

Oppo selfie kamerasının ekranın altına yerleştirildiği ilk akıllı telefonunu piyasaya çıkarmak için de fazla zaman kaybetmeyeceğe benziyor. Şirket, bu konuda yakın gelecekte harekete geçeceğini açıkladı. Periskop zoom teknolojisini tanıttıktan kısa süre sonra Oppo Reno’ya yerleştiren şirketin bu sözünü de aynı şekilde tutması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER