Teknoloji

Huawei CEO’su Joe Biden ile konuşmak istiyor

huawei starlink

Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, şirketi ve ABD arasındaki ilişkileri sıfırlamayı ve yeniden başlatmayı istiyor. Bir yılı aşkın bir sürenin ardından uluslararası medyaya konuşan Huawei CEO’su, yeni ABD Başkanı Joe Biden ile konuşmayı istediğini dile getirdi. Ren, yeni Amerikan yönetiminden “açık bir politika” görmeyi umduklarını söyledi.

Ren, “Ortak gelişim ve başarıya vurgu yapılan bir telefon veya mesaj almayı isterim. Hem ABD hem de Çin ekonomik olarak büyümeyi amaçlıyor” ifadesini kullandı. Huawei’nin kurucusu sözlerine şöyle devam etti: “Eğer Huawei’nin üretim kapasitesi artarsa, bu Amerikan şirketlerine de daha fazla tedarik imkanı sağlayacaktır. Bunun iki tarafa da faydalı olacağına inanıyorum. Yeni yönetimin politikasına karar vermeden önce ekonomik çıkarları da dikkate almasını umuyoruz. Yine büyük ölçekte Amerikan materyali ve bileşeni alabilmeyi ve herkesin Çin’in büyümesinden yararlanabilmesini istiyoruz.”

Huawei, hâlihazırda Trump yönetimi döneminde ABD Ticaret Bakanlığı’nın kara listesine alındığı için Amerikan şirketleriyle çalışamıyor. Huawei’nin Android lisansının askıya alınması da şirketin Batı pazarlarındaki gücünü etkiliyor.

Bu durum Huawei’yi Honor’u satmak zorunda bırakmıştı. Şirket böylelikle Honor’u korumayı ve akıllı telefon pazarındaki varlığını sürdürmesini amaçlamıştı. Kısa bir süre önce Huawei’nin de akıllı telefon birimini satacağı iddiası gündeme gelse de, bu iddia kısa süre içinde reddedilmişti. Ren de şirketin akıllı telefon pazarında kalmaya devam edeceğini bir kez daha dile getirdi: “Tüketici cihazlarımızı, akıllı telefon birimimizi kesinlikle satmama kararı aldık.”

Huawei CEO’sunun açıklamasında dikkat çeken bir diğer nokta ise Apple övgüsü oldu. Ajansların haberine göre, Ren iPhone 12 için “dünyanın en iyi akıllı telefonu” ifadesini kullandı. Ren, iPhone 12’nin Huawei’nin 5G ekipmanlarının yaygınlaşmasına vesile olacağını belirtti. Huawei CEO’su, iPhone 12 sayesinde şirketinin 5G teknolojisinin gücünün görüldüğünü de sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER