Teknoloji

Huawei Honor’u elden çıkaracağını resmen duyurdu

huawei honor

Huawei, özellikle gençlere yönelik orta segment ürünlere odaklanan akıllı telefon markası Honor’u satma planlarını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, “muazzam baskı” ve “cep telefonu işleri için gerekli olan teknik unsurların sürekli olarak bulunmaması” sonrasında bu kararın verildiği kaydedildi. Ayrıca Honor’un endüstri zincirinin kendi kendine yaşamasının garanti altına alındığı da vurgulandı.

Honor ürünleri yoğun biçimde Huawei’nin kendi teknolojisini kullanıyor. Bu nedenle şirket de Huawei’ye Amerikan şirketleriyle iş yapma yasağı getiren ABD yaptırımlarından etkileniyordu. Örneğin, V30 serisi telefonda Huawei’nin P40 serisi amiral gemisi telefonlarıyla aynı Kirin 990 işlemciyi kullanıyor. Yeni sahiplik altında Honor’un kendi ürünlerini geliştirmesi için daha fazla esneklik olacaktır. Örneğin, Qualcomm ve Google gibi şirketlerle iş yapabilecektir.

Huawei, yeni Honor şirketinde herhangi bir şekilde hisse senedine sahip olmayacağını veya iş yönetiminde ya da karar alma aktivitelerinde yer almayacağını da söylüyor. Honor, yeni kurulan ve bir grup iş ortağı ve devlet destekli işletmeler tarafından oluşturulan bir konsorsiyum olan Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. adlı bir şirketin olacak.

Satış anlaşmasının şartları açıklanmadı. Reuters ise bu ayın başlarında Honor satışının 100 milyar yuan (yaklaşık 117 milyar TL) karşılığında gerçekleşeceğini haber vermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER