EğlenceTeknoloji

Horizon Forbidden West 2021’de oyuncularla buluşacak

horizon forbidden west

2017 tarihli Horizon Zero Dawn’un devamı olan Horizon Forbidden West, bu yıl içinde piyasaya çıkmayacak. İlk olarak PlayStation 5‘te oyuncularla buluşacak olan Horizon Forbidden West’le ilgili bu önemli gelişmeyi, oyunun direktörü Mathijs de Jonge, bir video aracılığıyla duyurdu.

de Jonge’nin verdiği bilgiye göre, geliştirici Guerilla Games oyunu 2021’de çıkarmayı planlanıyor. Bu da Horizon Forbidden West’in PlayStation 5’in çıkış dönemi oyunlarından biri olmayacağı anlamına geliyor. PlayStation 5, 2020’nin sonlarında satışa sunulacak.

Videoda Horizon Forbidden West’le ilgili yeni bir görüntü bulunmuyor. Ancak de Jonge gelecek yıl çıkacak oyunda oyuncuları nelerin beklediğine dair bazı ipuçları vermeyi ihmal etmiyor. Forbidden West’in Zero Dawn’a kıyasla daha detaylı olacağını söyleyen de Jonge, oyuncuların daha detaylı bir haritayla karşılaşacağını dile getirdi.

de Jonge, PlayStation 5’in çok hızlı SSD’si sayesinde oyunda neredeyse hiç yükleme ekranı görünmeyeceğinin altını çizdi. Buna göre, oyun çok hızlı şekilde açılacak ve bölümler de çok hızlı şekilde tekrar başlatılacak.

de Jonge, oyunun adına da açıklık getirmeyi ihmal etmedi. Seçilen ismin kıyamet sonrası dönemde ABD’nin batı yarısına uzanan “gizemli” bir yeni cepheye gönderme yaptığı belirtildi.

Horizon Forbidden West oyuncuların karışısına onlarca yeni makine çıkaracak. Bu makineleri kullanmayı öğrenen farklı insan kabileleri de oyunun parçası olacak.

İLGİLİ HABERLER