Teknoloji

Honor V40 için dikkat çekici Google iddiası

honor v40

Honor V40 5G’nin 18 Ocak’ta gerçekleştirilecek tanıtım etkinliği 22 Ocak’a ertelenmişti. Şirket ertelemenin etkinlik alanından ve ekipmandan kaynaklanan sorunlar nedeniyle yapıldığını belirtmişti. Ancak yeni bir iddia, Honor’un V40 tanıtımını Google Play Servisleri ile sunmak adına ertelediğini öne sürüyor.

Huawei, 2019’da ABD’nin yaptırım listesine eklenmiş ve şirketin Android lisansı askıya alınmıştı. Bu da Huawei’nin Google Play Servisleri’nin bulunduğu cihazlar çıkarmasını engellemiş ve Batı ülkelerindeki satışlarını etkilemişti.

Huawei’nin bünyesindeki Honor da bu yasağın kapsama alanındaydı. Ancak geçtiğimiz kasım ayında Honor’un bu yasaktan daha fazla etkilenmemesi adına Honor ve Huawei’nin yolları ayrılmıştı.

Honor V40’ın hazırlıkları, satış sürecinden önce başlamıştı. Normalde aralık ayında tanıtılması beklenen telefonun çıkışı da ocak ayına ertelenmişti. Honor’un bu süreçte en yeni 5G telefonunu Google Play Servisleri’yle sunmak için gerekli lisansı aldığı söyleniyor.

Honor V40 Google Play Servisleri ile birlikte gelirse bunun akıllı telefonun satışlarını olumlu yönde etkileyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak geçtiğimiz gün çıkan başka bir haberde, Honor’un V40 sonrasında çıkacak başka bir cihazda Google servislerini geri getireceği iddia edilmişti. Bu haberde Honor’un mevcut cihazlarından da bir süre sonra Google servislerine erişebileceği belirtilmişti. Honor’un nasıl bir strateji izleyeceğini görmek için 22 Ocak’taki etkinliği beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER