Teknoloji

Honor Google’ın mobil servislerinin bulunacağı yeni bir seri hazırlıyor

honor magic flip

Huawei, 2019’un ortalarından bu yana ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşında bir pazarlık kozu durumunda. Huawei’nin bu durumu, şirketin alt markalarından Honor’u da etkilemişti. Honor’u kısıtlamalardan kurtarmak isteyen Huawei, geçtiğimiz yılın sonlarında bu markayı elden çıkarmıştı. Honor, Huawei’den ayrılmasıyla birlikte başta Google olmak üzere Amerikan şirketleriyle çalışma imkanını elde etti.

Rus gazetesi Kommersant’ın haberine göre, Honor yeni bir akıllı telefon serisi üzerinde çalışıyor. Bu yeni serinin üyelerinde Google’ın mobil servisinin üyelerinde kullanmak da mümkün olacak.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, Honor’un Google servisleri olmadan gelen mevcut cihazları da bu değişimden faydalanabilecek. Şirketin yeni telefonlarında ise Huawei’nin mobil servislerine kolay erişim imkanı olmayacak.

Honor yaklaşık 1,5 yıldır Google’ın mobil servislerinin bulunmadığı telefonlar çıkarıyor. Bu durumun Avrupa ve Rusya gibi pazarlarda şirketin satışlarını olumsuz yönde etkilediği söyleniyor. Kommsersant’ın haberinde, Honor’un Rusya pazarında Samsung’un ardından ikinci sırada olduğu bilgisi de veriliyor.

Bu hafta içinde tanıtılacak olan Honor V40 serisinin geliştirme çalışmaları Huawei bünyesinde başladığı için Google mobil servisleri ilk etapta sunulmayacak. V40 serisine Google servislerinin daha sonra eklenmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER